Švicarac se polako sprema za povratak

Federer planira igrati Laver Cup i turnir u Baselu

"Laver Cup je dobar početak, ne moram igrati pet mečeva u šest dana. Moći ću to učiniti u Baselu", nastavio je Federer.
Sport / Ostali sportovi | 12. 06. 2022. u 15:36 Bjesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

28. lipanj 2012. godine je bio datum. Hubert Hurkacz je eliminirao Rogera Federera u četvrtfinalu Wimbledona. Švicarac nije uzeo niti jedan gem u trećem setu. I to je bio posljednji meč koji je odigrao.

Bilo je ozljeda, operacija, oporavaka od istih, dovoljno dugih da su mnogi spremni reći kako je Roger završio svoju karijeru. Međutim, Roger ne razmišlja tako. I nije nevažno, bivši svjetski broj jedan će u u kolovozu napuniti 41 godinu. Ove sezone još nije bilo Rogera na terenu, ali kako ona prolazi sve se više priča o njegovom eventualnom povratku.

Ranije ove godine, Federer je potvrdio svoje planove da zajedno sa Španjolcem Rafaelom Nadalom nastupi na Laver Cupu u Londonu, prije natjecanja na švicarskom turniru u dvorani.

"Da, definitivno", rekao je Federer za novine "Tages-Anzeiger" na pitanje želi li se vratiti na ATP Tour 2023.

"Kako i gdje, još ne znam. Ali to bi bila ideja. Nisam još planirao više od Laver Cupa i Basela. Nakon Basela, sezona je ionako gotova. Važno mi je da se ponovno osposobim kako bih mogao u potpunosti trenirati. Nakon što to napravim, mogu birati koliko mnogo turnira mogu nastupiti", dodao je Roger.

"Laver Cup je dobar početak, ne moram igrati pet mečeva u šest dana. Moći ću to učiniti u Baselu", nastavio je Federer.

Kopirati
Drag cursor here to close