Državni pobjednik

Ekipa TK Policajac Mostar je najbolja u tavli

Nakon prvog dana grupne i knock out faze polufinale su osigurale tri ekipe iz Mostara i jedna ekipa iz Donjeg Vakufa.
Sport / Ostali sportovi | 07. 11. 2022. u 08:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru je proteklog vikenda (5. i 6. studeni) odigrano 23. Državno ekipno prventvo u tavli.

Prvenstvo su svečano otvorili Abaz Oeragić predsjednik tavla saveza BIH i ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ Rašid Hadžović.

Na prvenstvu je sudjelovalo 12 ekipa koje su podijeljene u dvije skupine. Ekipe u grupama su igrali svak sa svakim. Pobijednici skupina išli su izravno u polufinale, a drugi i treći su razigravali za prolazak u polufinale. Poslije svečanog otvorenja ,pristupilo se ždrijebanju i prvom bacanju kockica.Da bi sve bilo regularno brinula se sudačka komisija u kojoj su bili Damir Batlak i Edin Spahić.

Foto: PR / 23. Državno ekipno prventvo u tavli

Nakon prvog dana grupne i knock out faze polufinale su osigurale tri ekipe iz Mostara i jedna ekipa iz Donjeg Vakufa. Polufinalni parovi su bili TK Stari grad Mostar-TK Bijelopoljac Mostar i TK Vatrogasac Donji Vakuf-TK Policajac Mostar. Pobijednik je ekipa TK Policajac koja je u finalu pobijedila ekipu TK Bijelopoljac. Treće mjesto je osvojila ekipa TK Starog grada koja je pobijedila TK Vatrogasac.

Domaćin prvenstva je bio prošlogodišnji prvak TK Stari grad i motel-restoran Borik.

Foto: PR / 23. Državno ekipno prventvo u tavli

Iz tavla saveza BIH uputili su čestitke nagrađenim ekipama i uručili pehare,medalje i novčane nagrade. Ujedno su se zahvalili su se domaćinu prvenstva TK Stari grad na dobroj organizaciji turnira gdje je sve besprijekorno funkcioniralo.

Također, najavljen je međunarodni backgammon turnir Zagreb open 2022. koji će se održati u 12 mjesecu.

 

Kopirati
Drag cursor here to close