Najbolji bh. tenisač

Džumhur sljedeće sezone želi biti među 20 najboljih

Džumhur je naglasio da "želi napredovati, ustaliti se i pokazati da pripada tu gdje je trenutačno''
Sport / Ostali sportovi | 30. 10. 2017. u 16:45 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najbolji bosanskohercegovački tenisač Damir Džumhur nakon prošlotjednog nastupa na ATP turniru u Beču okončao je najuspješniju sezonu u šestogodišnjoj profesionalnoj karijeri. 

Sjajnim nastupima u drugom dijelu sezone Džumhur je za samo tri mjeseca napredovao za više od 50 mjesta na ATP ljestvici, a trenutačno je 31. igrač svijeta. Na tom mjestu mogao bi završiti godinu, pa čak i biti bolji za jedno mjesto u očekivanju rezultata s turnira u Parizu.

Na današnjoj press konferenciji u Sarajevu Džumhur je izjavio da mu je cilj da se u sljedećoj sezoni približi 20-orici najboljih igrača svijeta. 

''Ovo je moja najuspješnija sezona na ATP touru, odličan drugi dio sezone. U prvom dijelu 2018. godine postoji prilika napraviti još veći pomak i dobiti dovoljno bodova da se približim Top 20. S tim bih osigurao i zadržao ovaj ranking i sljedeće godine, a to je cilj da se nakon ovako dobrih rezultata zadržim u vrhu'', rekao je Džumhur. 

Naglasio je da "želi napredovati, ustaliti se i pokazati da pripada tu gdje je trenutačno''.

''Ono što me zanima je hoću li sezonu završiti kao 31. ili 30. igrač svijeta. Postoji šansa da budem 30. igrač svijeta. Neću gledati na sebe nego ću gledati druge rezultate. Najviše ovisi od Richarda Gasqueta hoće li proći u treće kolo. U drugom kolu ga čeka Grigor Dimitrov. Biti 30. ili 31. nema velike razlike, bit ću nositelj na Australian Openu, ali top 30 zvuči ljepše'', ističe prvi reket BiH.

Planirani nastup na ovotjednom Mastarsu u Parizu Džumhur je otkazao nakon ozljede u meču 2. kola  turnira u Beču s Francuzom Jo Wilfried Tsongom. 

''U finalu protiv Berankisa u Moskvi doživio sam ozljedu prepone lijeve noge što se osjetilo u meču sa Tsongom gdje sam nakon proklizavanja osjetio jaču bol. Uspio sam završiti meč, sve je to bilo u redu, ali poslije meča kada se to ohladilo postalo je gore. U subotu sam trebao igrati kvalifikacije u Parizu, ali smo odlučili preskočiti taj turnir jer najbitnije je da kraj godine završim bez velike ozljede koja me može odvojiti s terena na duže vremensko razdoblje'', kazao je Džumhur.

Kopirati
Drag cursor here to close