2. kolo ATP turnira u Beču

Džumhur izgubio od Tsonge u njihovom prvom međusobnom ogledu

Damir Džuhmur nije uspio pobijediti Jo-Wilfreda Tsongu u njihovom prvom međusobnom ogledu
Sport / Ostali sportovi | 26. 10. 2017. u 22:35 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najbolji bosanskohercegovački tenisač Damir Džumhur nije se uspio plasirati u 3. kolo ATP 500 turnira u Beču, nakon što je poražen od favoriziranog francuskog tenisača Jo-Wilfrieda Tsongu sa 6:7 (5:7), 7:6 (9:7) i 6:1.

Džumhur je u 1. kolu izbacio Litvanca Ricardsa Berankisa, ali nije uspio svladati 15. tenisača svijeta Tsongu, u njihovom prvom međusobnom meču.

Iako je Sarajlija dobio prvi set nakon ''tie breaka'', Tsonga nije dopustio da se to dogodi u drugom setu koji je završen na isti način.

Džumhur je u ''tie breaku'' drugog seta imao priliku ostvariti konačnu pobjedu, nakon što je Francuz dva puta napravio duplu servis grešku, ali bh. tenisač to nije iskoristio, pa je meč doveden u egal.

Treći i odlučujući set donio je veliki pad u koncentraciji i igri Džumhura, a iskusni Francuz to je znao iskoristiti. Džumhur je izgubio svoj drugi servis u trećem setu, a nakon toga Tsonga je mirno priveo meč kraju i ostvario plasman u četvrtfinale, gdje će igrati protiv Nijemca Alexandera Zvereva (5. ATP).

Kopirati
Drag cursor here to close