JK Neretva

Dvije medalje za mostarske judaše

Dvije medalje sa “Kup-a Beograda 2018” za judaše Neretve  
Sport / Ostali sportovi | 08. 04. 2018. u 09:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: JK Neretva / Sudjelovanje na turniru

Mostarski judaši posljednja tri dana proteklog  tjedna proveli su trenirajući sa svojim vršnjacima  u dva srbijanska judo kluba (Judo klub „Novi Beograd“ i JK „Rakovica“), gdje su imali priliku vidjeti i susresti se sa drugačijim pristupom treninga trenera navedenih klubova.

Mostarski judaši će sigurno usvojiti svo znanje koje im odgovara te pokušati kombinirati s već postojećim.

Subota je bila rezervirana za turnir „Kup Novog Beograda 2018“ koji se održao u sportskom centru „Šumice“ gdje su sudjelovali i mostarski judaši. Na turniru je nastupilo preko 200 natjecatelja iz Grčke, Crne Gore, Rumunjske, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Iako je turnir bio manje posjećen, kvaliteta nije izostala. Turnir je bio veoma jak, pa su mostarski judaši malo teže dolazili do sjajnih odličja. Naime, osvojene su dvije srebrene medalje i jedno peto mjesto, od ukupno šest natjecatelja JK „Neretva“.

Medalje su osvojili:

  • Stjepan Salmanić -46 kg (U15)
  • Hrvoje Knezović -60 kg (U13)

Obojica su došli sa svim pobjedama do finalnog bloka. Salmanić se zbog lakše povrede ramena na početku finalne borbe nije mogao boriti punim kapacitetom, te se tako ovaj put morao zadovoljiti srebrenom medaljom.

Knezović je čak vodio i u samom finalu skoro do kraja, da bi njegov protivnik izjednačio u zadnjih 10 sekundi prije kraja, tako da se borba produžila u zlatni bod gdje u 3 min gubi zbog nespretne tehnike i tako zauzima drugo mjesto u svojoj kategoriji.

Peto mjesto zauzeo je Josip Previšić u kategoriji do 66 kg (U15) te zbog manjka sportske sreće, ovaj put nije uspio osvojiti neku od medalja.

''Ovim putem zahvaljujemo se našim prijateljima i sjajnim domaćinima  Judo klub „Novi Beograd“ i JK „Rakovica“ na ugodnom druženju i gostoprimstvu. Nadamo se ponovnom susretu i druženju'', ističu iz mostarskog kluba.

Kopirati
Drag cursor here to close