Treneri Judo kluba "Neretva" na stručnom usavršavanju u projektu ICECP

Cilj ICECP programa je pružiti trenerima na nacionalnoj razini obrazovanje u sportskim znanostima orijentiranim ka razvijanju znanja o tehničkim, teorijskim, konceptualnim, menadžerskim i etičkim aspektima treniranja na svim razinama.
Sport / Ostali sportovi | 06. 04. 2018. u 19:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Treneri Judo kluba "Neretva" sudjelovali su na seminaru pod nazivom "Dugoročno planiranje razvoja judaša u Bosni i Hercegovini" Seminar je organiziran u sklopu projekta ICECP.

Projekt predstavlja dio međunarodnog projekta edukacije International Coaching Enrichment Certificate Program (ICECP), pod okriljem Međunarodnog olimpijskog saveza (IOC), Olimpijskog saveza SAD-a i Sveučilišta Delaware i Judo Saveza Bosne i Hercegovine.

Cilj ICECP programa je pružiti trenerima na nacionalnoj razini obrazovanje u  sportskim znanostima orijentiranim ka razvijanju znanja o tehničkim, teorijskim, konceptualnim, menadžerskim i etičkim aspektima treniranja na svim razinama.

Tema seminara je bila nove trenažne tehnologije u Judo sportu, gdje su ugledni predavači predavali o utjecaju pravila na sve segmente judo sporta, ulogu i metode dijagnostike u selekciji judaša , ranoj selekciji, načinima vrsta opterećenja u kondicijskom treningu, te primjenjivom funkcionalnom treningu top judaša i usklađenju unosa i stvarne potrošnje judaša sa specijalnim osvrtom na tapering, kao i metodikom obučavanja specijalnih tehnika na osnovu morfoloških karakteristika i motoričkih sposobnosti.

Ovaj seminar je bio od velikog značaja za dalji rad trenera sa svim uzrasnim kategorijama.

Kopirati
Drag cursor here to close