Trkačka euforija

Mostar Run Weekend: 1000 trkača iz 37 zemalja

Krupan napredak je ostvaren od 9. travnja 2017. godine, kad je održan prvi Mostarski polumaraton, do manifestacije obima koji nosi sedmo izdanje Mostar Run Weekenda.
Sport / Ostali sportovi | 18. 03. 2023. u 08:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gotovo tisuću trkača iz 37 zemalja jutros trči na Mostarskom polumaratonu, središnjem događaju sedmog izdanja turističko-sportske manifestacije Mostar Run Weekend (MRW).

''Nastavljamo priču Mostar, grad mostova - polumaraton mostova. Dosadašnja iskustva trkača koji su trčali našom stazom, izrazito su pozitivna tako da smo ostali na tom tragu. Imamo organski rast prijava, trudimo se da rastemo polagano kako bismo i organizacijski mogli pratiti taj rast tako da ove godine imamo 920 registriranih trkača iz 37 zemalja'', kazao je ranije na konferencije za medije predsjednik Organizacijskog odbora MRW-a Franjo Lovrić.

Start utrke bio u 8.30 s mosta u naselju Vojnom, a cilj je ispred Mepas Malla.

Od prve utrke dužine 21.097,5 metara sa 400 sudionika, Mostar Run Weekend je prvo sljedeće godine dobio humanitarnu 4K utrku, a zatim godinama progresivno uvećavao broj sudionika manifestacije.

I velik broj građana jutros je izašao na ulice kako bi bodrio trkače i navijao za svoje favorite. 
 
Velika podrška i navijanje, zasigurno su najbolji dio utrke, jer osmijehe s lica ne mogu skinuti ni umorni natjecatelji, ali ni publika.
Podsjetimo, i mostarski gradonačelnik Mario Kordić istaknuo je ranije na konferenciji za medije kako Mostar Run Weekenda daje dodatnu sportsku i turističku dimenziju Mostaru te se Grad, u skladu s tim, ove godine više angažirao oko same organizacije događaja.
 
Foto: Bljesak.info / Mostarski polumaraton

''Drago mi je da se ovaj put u događaj maksimalno uključila mostarska kulturna scena. Ugostit ćemo trkače onako kako spada i poslat ćemo jednu lijepu poruku iz grada Mostara. Družit ćemo se, baviti sportom i ovaj vikend najaviti početak Mostarskoga ljeta'', dodao je Kordić.

"Osobno mene je ekipa iz organizacijskog odbora uspjela osvijestiti i prikazati važnost ovakvog događaja u bilo kojem gradu, pogotovo u Mostaru. Naime u svijetu je ovo sport koji se značajno pozicionirao kao jedan brend pa će tako i iz Mostara idući vikend otići poruke, usudit ću se reći u čitav svijet", ističe Kordić, koji dodaje kako se ova manifestacija pretvara u "formuli 1 ovog sporta".

Iz Policijske uprave Mostar pozvali su stanovnike Mostara na strpljenje u prometu te da u subotu, 18. ožujka, u vremenu od 8 do 14 sati što je moguće manje koriste motorna vozila za kretanje gradskim ulicama. Na upravljanju prometom bit će angažirano stotinu policijskih djelatnika i 60 volontera.

Na cilj ove godine prvi je stigao Đuro Borbelj iz Srbije, istrčavši rutu za 1.08.06. Više pročitajte ovdje.

U ženskoj konkurenciji Mostar Half Marathona prva je na cilj stigla Jasmina Pitamic Vojska iz Slovenije, druga je bila Nataša Šontić iz Hrvatske, dok je trećeplasirana bila Marija Rajič Tošić iz Hrvatske.

Mostar Rock School i Grad Mostar pobrinuli su se da se trkači nakon zahtjevne utrke dobro zabave. Kako je potvrđeno, u Mostaru će biti organizirana tri koncerta za sve ljubitelje glazbe i zabave. U Pavarotti centru od 20:00 sati nastupat će Youth Big Band Makarska i Ma Bossa Jazz bend.

Također, u klubu Calamus od 21:00 sati nastupat će Grupa 45 stepeni. Svi ljubitelji Azrinih hitova moći će od 22:00 sati uživati u OKC Abrašević uz Tribute to Azra bend. ''Vrhunska zabava uz besplatan ulaz na sve koncerte u sklopu Mostar Run Weekenda za sve trkače i trkačice je poklon Grada Mostara'', ranije su naveli su organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close