Bolji od Chucka Norrisa

Donald Trump dobio crni pojas 9. dan?

Norris je inače jedini čovjek u povijesti koji nosi crne pojaseve iz barem jedne borilačke vještine unutar svake od četiri grupe (kicking, punching, grappling, throwing).
Sport / Ostali sportovi | 26. 11. 2021. u 16:10 Bljesak.info/Fightsite.hr

Tekst članka se nastavlja ispod banera

75-godišnji bivši američki predsjednik Donald Trump vlasnik je jednog od najvrjednijih pojaseva u taekwondo borilačkoj vještini. Iako se nikad nije bavio tim sportom, predsjednike Kukkiwon taekwondo organizacije, Lee Dong-sup, odlučio mu je dodijeliti počasni pojas, kakav je gore naveden. No, problem je u tom 9. danu, koji se uistinu dodjeljuje samo onima koji su postigli najviše ili su u velikoj mjeri pomogli tom sportu. Trump nije niti jedno, nakon čega su se pojavile mnoge kritike tog poteza.

Spomenuti predsjednik organizacije izjavio je kako je on sam ponosan što je imao priliku dodijeliti taj pojas te kako potez nema apsolutni nikakve političke konotacije. Trump je isti sa zadovoljstvom prihvatio te je izjavio kako bi volio vidjeti prezentaciju vještine čiji je nedugo prije postao majstor. Ukratko, nije provjerio niti taj segment. No, fotografiranje je palo i Kukkiwon se spominje. Tko zna, možda je to bila glavna ambicija.

Ovaj pojas 2013. godine dobio je i Vladimir Putin, tako da posljednje spomenuto teško možemo prihvatiti. Posebno jer se niti on nikad nije bavio tim sportom.

Vještinu koja je ponos Južne Koreje trenirali su mnogi poznati "prakticioneri" borilačkih vještina, poput Chucka Norrisa, koji je dogurao do 8. dana. Norris je inače jedini čovjek u povijesti koji nosi crne pojaseve iz barem jedne borilačke vještine unutar svake od četiri grupe (kicking, punching, grappling, throwing). No, Trump i Putin su ga u ovoj nadmašili. Tko zna, možda preuzmu njegovu poziciju i u vicevima.

Kopirati
Drag cursor here to close