Organizator Đoković

Čilić i Ćorić učesnici teniskog turnira "Adria Tour" u Zadru

Završnica turnira trebala bi biti u Sarajevu 5. srpnja kada bi Novak Đoković trebao igrati egzibicijski meč s Damirom Džumhurom.
Sport / Ostali sportovi | 26. 05. 2020. u 18:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski tenisači Marin Čilić i Borna Ćorić sudjelovat će na turniru "Adria Tour" 20. i 21.lipnja u Zadru, u organizaciji Fondacije Novak Đoković i partnera iz Hrvatskog teniskog saveza, javlja Anadolija.

Đoković i Čilić do sada su odigrali 19 mečeva na ATP turu i Dejvis kupu, a skor je uvjerljivo na strani Novaka - čak 17:2, priopćeno je.

Trenutno je Čilić 37. tenisač sveta, a najbolji plasman mu je bila treća pozicija na rang listi.

Kada je reč o 23-godišnjem Borni Ćoriću, najbolji plasman mu je bila 12. pozicija, do koje je došao u studenom 2018, iste godine kada je osvojio "salataru" s Hrvatskom. Za Ćorića svjetski stručnjaci ističu da se radi o jednom od najtalentiranijih igrača i da ima potencijal za sam vrh ATP liste. Bio je najbolji junior planete, trenutno je 33., a u svojim vitrinama ima dva ATP trofeja.

"Riječ je o dvojici vrhunskih tenisača, ali i sjajnih momaka, što su pokazali i ovog puta. Obojicu dugo poznajem, privatno se družimo, poštujemo, učimo jedni od drugih. Drago mi je što će biti dio ovog događaja, u jednom pravom sportskom gradu, pred zadarskom publikom", naveo je Đoković.

Kako je ocijenio najbolji tenisač sveta, mečevi će sigurno biti aktraktivni, jer iako se radi o humanitarnom turniru, potrudit će se da publici pruže natjecateljski tenis i sve ono što se od njih i očekuje.

Za sada je sigurno da će "jadranska turneja" biti održana 13. i 14. lipnja na zemlji u Beogradu, kao i Zadru 20. i 21. lipnja, a još je neizvjesno da li će ovaj turnir biti održan u Crnoj Gori 27. i 28. lipnja i u Banja Luci 3. i 4. srpnja.

Đoković je jučer najavio da će na turniru u Beogradu sudjelovati svetski teniseri Alexander Zverev, Grigor Dimitrov i Dominic Thiem.

Završnica turnira trebala bi biti u Sarajevu 5. srpnja kada bi Novak Đoković trebao igrati egzibicijski meč s Damirom Džumhurom.

Kopirati
Drag cursor here to close