Djeca uče od najboljih svjetskih skijaša

Dolazi i Ivica Kostelić: Počinje Telemach Children Speed Camp 2023

Jedinstveni međunarodni sportski kamp za djecu, Telemach Children Speed Camp 2023 bit će održan od 27. veljače do 2. ožujka na Bjelašnici.
Sport / Ostali sportovi | 24. 02. 2023. u 17:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedinstveni međunarodni sportski kamp za djecu, Telemach Children Speed Camp 2023, koji treću godinu zaredom organizira Skijaški klub Olimpic iz Sarajeva, bit će održan od 27. veljače do 2. ožujka na Bjelašnici.

Cilj ovog događaja, čiji je generalni sponzor i telekomunikacijski partner kompanija Telemach, jeste promocija dječijeg skijanja s akcentom na oblasti brzih disciplina (spust i super G), te usavršavanje tehničko taktičkih elemenata specifičnih isključivo za brze discipline.

Predsjednik kluba Olimpic Edin Durić napominje da je program kampa edukativno natjecateljskog karaktera, a njegov koncept podrazumijeva teorijsku i praktičnu obuku mladih skijaša i skijašica u cilju njihovog savladavanja tehnike brzih disciplina.

''Metodološki pristup je prilagođen tako da djeca za nekoliko dana treninga i radionica postepeno napreduju, a  kruna tog rada su takmičenja gdje pokazu taj napredak. Mališani će, kao i prethodnih godina, učiti od najboljih skijaša. S nama će ponovo biti Ivica Kostelić, veleposlanik i prijatelj Kampa, natjecatelj svjetskog ranga, koji na praktičnom i teoretskom nivou može prenijeti mnogo znanja. Teorija skijanja je vrlo važna, jer svake godine imamo neke novosti kada je riječ o tehnici, opremi, pristupu treningu, što kroz Kamp nastojimo pratiti i implementirati'', kazao je Durić.

Za edukaciju su zaduženi i drugi vrhunski svjetski natjecatelji, među kojima su ove godine Kristian Ghedina, pobjednik na trkama Svjetskog kupa u spustu na nekim od najtežih staza, zatim Paola Magoni, osvajačica zlatne medalje u slalomu na Zimskim olimpijskim igrama 1984. u Sarajevu.

Svoja znanja i iskustva s mališanima će podijeliti i bh. skijaši i olimpijci: Ariana Boras, Edin Terzić, Igor Laikert i Sead Čaušević. Kad je riječ o sudionicima, njihov interes je za kratko vrijeme promijenio karakter ovog događaja od regionalnog u međunarodni.

Generalni direktor Telemach BH Admir Drinić ističe da će Telemach Speed Camp 2023.okupiti desetine mladih skijaša, a osim predstavnika Bosne i Hercegovine, za sudjelovanje su se prijavili natjecatelji iz Argentine, Slovačke, Makedonije, Srbije, Mađarske, Kosova.

''Učiti od svojih uzora, među kojima su neka od najpoznatijih skijaških imena i višestruki osvajači olimpijskih i drugih medalja, upoznati ih, razgovarati s njima i posavjetovati se kako napredovati u ovom sportu, san je svakog mladog skijaša i skijašice, koji osim u programu uživaju i u fantastičnoj prilici za upoznavanje, druženje i razmjenu iskustva. Nama je zadovoljstvo što smo u mogućnosti podržati realizaciju jednog ovakvog događaja putem kojeg u svijet šaljemo još jednu pozitivnu priču o djeci i sportu, ali i značajnim potencijalima za razvoj zimskih sportova koje ima olimpijska planina Bjelašnica'', naglasio je Drinić.

Upoznavanje rezervirano je za prvi dan Kampa. Drugi i treći dan djeca će najveći dio vremena provesti na terenu i usavršavati tehničko taktičke elemente brzih disciplina, da bi u četvrtak, 2. ožujka, na natjecanju pokazali šta su to naučili.

''Ovaj jedinstveni događaj veoma je važan za razvoj dječjeg alpskog skijanja u Bosni i Hercegovini, ali i regiji, te je kao takav uvršten i u službeni kalendar Skijaškog saveza BiH.  Njegov značaj od početka je prepoznala i kompanija Telemach, koja mu je dala krila i bez čije podrške realizacija ovog projekta ne bi bila moguća'', napomenuo je Durić.

Kopirati
Drag cursor here to close