Australac ispustio četiri set lopte za 2-1

Đokovića mučio i Popyrin, ali dalje ide Novak

Mladi Australac koji nikada nije prošao dalje od trećeg kola na četiri velika turnira, danas je izgledao jako dobro, sve do trenutka kada je izgubio set u tie breaku.
Sport / Ostali sportovi | 17. 01. 2024. u 14:17 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novak Đoković je opet imao problema s "mladim snagama" ali je izborio plasman u treće kolo. Skoro na sličan način kao i protiv
Dine Prižmića. Morao je igrati četiri seta i potrošiti dosta snage kako bi eliminirao Alexeija Popyrina 6-3, 4-6, 7-6(4), 6-3.

Mladi Australac koji nikada nije prošao dalje od trećeg kola na četiri velika turnira, danas je izgledao jako dobro, sve do trenutka kada je izgubio set u tie breaku. Pobjednik iz Umaga je odigrao odličan drugi set, vodio je 4-1, 5-2, nije posustao kad je Đoković vratio izgubljeni servis, već je novim breakom dobio set 6-4, iskoristivši drugu set loptu.

Držao je visok intenzitet Popyrin u nastavku, imao je čak četiri set lopte u desetom gemu. Uz malo sreće Novak se izvukao i vratio kroz tie brak 7-4. U šestom gemu četvrtog, Novak je izborio break, Popyrin je spasio četiri meč lopte, ne i petu.

U narednom trećem kolu Novak ide na sve boljeg Tomasa Martina Etcheverryju, Argentinca 32. igrača svijeta. Popyrin ima za čime žaliti, posebno za tim set loptama kod 1-1 u setovima. Mladi Australac je imao veliki broj neforsiranih pogrešaka, čak 58 ili 26 više od Đokovića. Od sedam break lopti iskoristio je samo dvije.

Kopirati
Drag cursor here to close