Nizozemac pružio solidan otpor

Đoković: Znam što me čeka u četvrtfinalu

"Biće izuzetno izazovan meč za obojicu, on igra brzo, sa puno ritma, trenirali smo ovde nekoliko puta i znam šta me očekuje i spreman sam za to", zaključio je Novak.
Sport / Ostali sportovi | 04. 07. 2022. u 01:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novak Đoković je u četvrtfinalu Wimbledona. Senzacija S-Hertogenboscha, Tim Van Rijthoven je odigrao korektno koliko je mogao u ovom trenutku. Čak je uspio uzeti set Đokoviću, dobro je servirao, znao je pogoditi iz forehanda lijepo, međutim za sada je to premalo za nešto više. Završilo je 6-2, 4-6, 6-1, 6-2.

Ovo je bio prvi poraz Nizozemca nakon osam uzastopnih pobjeda na travi. Sljedeći protivnik Novaka Đokovića je Jannik Sinner.

" Sa Timom nisam nikada igrao i očekivao sam težak meč. Vidio sam da je prije Wimbledona osvojio turnir na ovoj podlozi, da je pobjeđivao igrače koji su TOP 10 ili TOP 5. Ima stvarno dobru igru na travi, što je dokazao i danas. Bila je to velika borba u prva dva seta. Mislim da sa igrao dobro, posebno kada sam ušao u ritam njegovog servisa, kada sam bolje počeo čitati njegpv servis", istakao je nakon meča Đoković. Novak se osvrnuo i na narednog protivnika.

" Gledao sam njegov meč s Alcarazom, bio je dominantan u prva dva seta, nakon toga je bilo napetije, bila je to borba, ali nekako je uvijek kontrolirao meč. On je veoma čvrst u svakom udarcu, servisu, stalno vrši pritisak na rivale i zbog toga vidim pomalo od svoje igre u tome, kada sa kraja terena odigra ravni backhand i ostaje blizu linije da izvrši pritisak. Biće izuzetno izazovan meč za obojicu, on igra brzo, sa puno ritma, trenirali smo ovde nekoliko puta i znam šta me očekuje i spreman sam za to", zaključio je Novak.

Kopirati
Drag cursor here to close