Umoran

Đoković: Rekordi, tek kad prestanem igrati bit ću svjestan

Novak Đoković je ove nedjelje igrao osmo finale u Melbourneu i ostvario je osmu pobjedu. Znao je biti u teškoj situaciji, proći krizu, ali je uvijek izlazio kao pobjednik.
Sport / Ostali sportovi | 03. 02. 2020. u 08:22 Feđa Ibrulj | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pete Sampras je sedam puta igrao finale Wimbledona i nikada nije izgubio. Novak Đoković je ove nedjelje igrao osmo finale u Melbourneu i ostvario je osmu pobjedu. Znao je biti u teškoj situaciji, proći krizu, ali je uvijek izlazio kao pobjednik. I protiv Thiema je imao krizu, bio nervozan, ali je onda preokretom došao do osmog naslova u Australiji, sedamnaestog ukupno na Grand Slam turnirima. Nakon meča navijačima se obratio sljedećim riječima.

"Svaka čast Dominicu na turniru, bio je jako blizu pobjede, nedostajalo je malo sreće. Definitivno ima vremena za njega i siguran sam da neće osvojiti samo jedan Grand Slam turnir. Ovu godinu započeli su ogromni požari, konflikti u nekim dijelovima svijeta...

Osoba koja mi je bila bliska - Kobe Bryant, preminuo je zajedno s kćerkom. Htio bih reći da je ovo podsjetnik za sve da bi se trebali držati zajedno, provoditi vrijeme s obiteljima, biti blizu osoba koje volimo. Natječemo se, ali ima važnijih stvari u životu. Ovo je moj najdraži teren i najdraži stadion, hvala svima".

Na samoj pressici govorio je i o nekim drugom stvarima. Nastupe na četiri velika turnira je izdvojio kao najvažnije.

"Normalno je da mi u ovoj fazi moje karijere najviše znači GS turniri. To je ono što mi je prioritet. Najvažnije je tempirati formu za one najveće turnire, mentalno i fizički. Grand Slam turniri su glavni razlog zbog čega i dalje igram, ali naravno tu je bio i drugi veliki cilj, a to je da ponovno budem najbolji na svijetu. Trenutno sam tu i sretan sam zbog načina na koji sam počeo sezonu", naglasio je Novak kojem nedostaju još četiri naslova do Rogera Federera. Švicarac ima dvadeset, Nadal 18.

"Razgovarao sam ljudima u svom timu o rekordu, ali trenutačno se osjećam dosta umorno. Tu sam već mjesec dana u Australiji, bilo je dosta naporno, dosta je umora. Svojih rekorda ću vjerojatno biti svjestan kada prestanem igrati", spomenuo je Novak nakon još jednog trijumfa.

Kopirati
Drag cursor here to close