Sada i Novak ima 22. Grand Slama

Đoković po deseti put osvojio Australian Open

Deseti Australian Open je tu, 22. Grand Slam titula, na korak je Đoković do savršenstva. Nadal ima problema sa ozljedom, ova godina bi mogla promijeniti tenisku povijest.
Sport / Ostali sportovi | 29. 01. 2023. u 12:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nije idržao, Novak se slomio. Nakon što je iskoristio treću meč loptu. otišao je probio se do svog boksa, a onda su krenule emocije. Bukvalno se Đoković srušio. Kao nikada prije u svojoj karijeri. Deseti Australian Open je tu, 22. Grand Slam titula, na korak je Đoković do savršenstva. Nadal ima problema sa ozljedom, ova godina bi mogla promijeniti tenisku povijest. 

Prvi set je prošao kao i mnogi na ovom turniru kada su u pitanju mečevi Novaka Đokovića. Novak siguran, dok je Tsitsipas na drugoj strani izgledao kao tenisač koji je pod dojmom nekog prvog velikog finala. Grk je odmah morao spašavati dvije break lopte, nekako se izvukao, ali samo za kratko. Već u sljedećem servis gemu ide dupla Tsitsipasa i break Đokovića.

U nastavku je Đoković bez problema čuvao break prednosti, Tsitsipas nije došao ni blizu break lopte. Kako je prolazio drugi set, Tsitsipas je bio sigurni, servis je bolje izgledao, ali je opet dva svoja servis gema dobio na razliku. Iako je Novakov servis, posebno prvi izgubio malo na snazi. Kako je Stefanos bio sigurniji, tako je Novak pomalo i nepotrebno postajao nervozniji. Počela je uobičajena komunikacija sa svojim boksom:

"Triput ću te pitati što da radim, ti mi kaži!", vikao je Đoković, na što je Goran Ivanišević odgovorio: "Dobro je, samo smireno."

Prva prilika za Tsitsipasa se ukazala kod 5-4, set lopta koju propušta. Novak se izvukao a onda je nekoga na tribinama "počastio" psovkama koje su bile jasno razumljive. Činilo se kako Tsitsipas u tim trenucima ima momentum na svojoj strani, kako mu je potreban samo jedan poen da se vrati u igru, ali taj poen nije dočekao.

U tie breaku se Tsitsipas vratio s 4-1 na 4-4, Novak je napravio opet jednu duplu, imao je Tsitsipas servis kod 4-4, ali je onda povezao dvije greške forehandom, jednu backhandom i Đoković je došao do velikih 2-0. Kad se najmanje očekivalo, Tsitsipas je došao do breaka, na početku trećeg seta. I kako je uspio propustiti neke svoje prilike Stefanos u drugog setu, tako je recimo na 40:30, kod 1-0 u trećem propustio još jednu za 2-0, pa se Novak vratio. U nastavku bez break lopte, na kraju je došao opet tie break. Loš drugi servis Tsitsipasa, Novak odmah ide na 2-0, pa još jedna greška Grka iz forehanda za velikih 3-0 Novaka. U tie breaku je Novak prvi poen izgubio nakon pet vezanih.

Tsitsipas odgovara mini serijom 5-3, ali to je bilo sve. Backhand paralela Novaka nakon duže razmjene, za meč loptu. Tsitsipas je nekako pogodio drugi servis, uspio je dvije meč lopte spasiti, boljim prvim servisom, ali je to bilo sve. Novak je završio posao u sljedećem poenu za krajnjih 6-3, 7-6 (4), 7-6(5).  

Kopirati
Drag cursor here to close