Nakon polufinala, prije finala

Mediji pogrešno preveli Srđana, Tiley održao sastanak s Đokovićima

"Imate stotine navijača koji prolaze kroz vrata Australian Opena i ulaze u kompleks. Normalno je da postoje neki od njih koji dolaze s namjerom da učine nešto što će poremetiti sve, zbog toga treba biti još pažljiviji" rekao je Tiley.
Sport / Nogomet | 28. 01. 2023. u 09:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Australian Open je došao do svoje završnice. U konkurenciji tenisača čeka nas finale između Novaka Đokovića i Stefanosa Tsitsipasa. Novak lovi svoj deseti naslov u Australiji, odnosno 22. Grand Slam turnir karijere, čime bi se na vječnoj ljestvici izjednačio s Rafaelom Nadalom.

Ipak, prije finala a poslije četvrtfinala puno toga se pričalo o Đokovićevoj obitelji koja je došla u središte zbivanja nakon što se njegov otac Srđan u Melbourneu slikao s ruskim navijačima koji su na sebi nosili majice sa slovom Z. Nakon svega, Srđan nije gledao polufinale iz Novakovog boksa, ali bi tu trebao biti sutra. Nakon što je izborio finale Australian Opena pobjedom nad Tommyjem Paulom, srpski tenisač Novak Đoković komentirao je kompletnu situaciju

"Žao mi je što je pogrešno tumačenje stiglo do ove razine. Bilo je razgovora s direktorima turnira, s medijima... Nije mi zadovoljstvo to gledati. Moj otac je, kako je i sam objasnio, nakon svakog meča išao na druženje s mojim obožavateljima da bi im se zahvalio. Sve je počelo pogrešnim prijevodom njegovih riječi u medijima", rekao je Đoković, pa nastavio sa svojom verzijom viđenog i nadovezao se na snimku na kojoj navijači pored njegova oca govore "živjela Rusija".

"Moj otac je rekao "živjeli", a mediji su to pogrešno interpretirali. Žao mi je što se to protumačilo tako kako jest, nije bilo namjere podržati bilo kakav rat. Kako bilo, ovo mi nije trebalo, nadam se da ćemo se fokusirati na tenis" poručio je Novak. Dan prije finala, Craig Tiley, direktor turnira je održao sastanak s Novakom i članovima njegove obitelji.

"Proveo sam dosta vremena u razgovoru s Novakovom obitelji. Savjetovao sam ih da budu pažljivi, jer je ovo događaj koji ima veliki globalni značaj. Imate stotine navijača koji prolaze kroz vrata Australian Opena i ulaze u kompleks. Normalno je da postoje neki od njih koji dolaze s namjerom da učine nešto što će poremetiti sve, zbog toga treba biti još pažljiviji" rekao je Tiley.

Posebno je direktor turnira istaknuo poruku obitelji:

"Oni su razumjeli sve to što sam im rekao, bili su ljuti što je sve shvaćeno tako i to nikako nije bila namjera. Njegov otac ne podržava rat, svi oni su za mir", dodao je Tiley.

Kopirati
Drag cursor here to close