Poraz od Nadala

Đoković: Ovaj poraz me neće poremetiti, imam svoje ciljeve

Ciljevi su prestići Federera po broju tjedana provedenih na prvom mjestu ATP rang liste i po broju osvojenih Grand Slam titula.
Sport / Ostali sportovi | 12. 10. 2020. u 08:30 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novaka Đokovića u velikim finalima definitivno nismo navikli gledati u ulozi kakvoj je bio jučer. Većim dijelom meča nemoćan.

Posebno u prva dva seta kada je osvojio samo dva gema. Do jučerašnjeg finala samo je dva puta ostao na nuli barem kada su u pitaju mečevi na Grand Slam turnirima.

Prvi put na AustralianOpenu 2005. godine (Safin), drugi put prije tri godine baš u Parizu (Thiem).

Posljednje veliko finale koje je Novak izgubio u tri seta bilo je ono od Andyja Murraya u Wimbledonu 2013. godine.

''Nadal je bio fenomenalan. Odigrao je savršen meč, posebno u prva dva seta. Ja sam se uspio vratiti u trećem. Imao sam neke svoje prilike, nisam ih iskoristio i Nadal je zatvorio meč. On je bio daleko bolji igrač na terenu, zasluženo je slavio. On izgleda nezaustavljivo na ovom turniru, ostvario je 100 pobjeda. Sve superlative koje možete koristiti, Nadal zaslužuje. Taktički je bio sjajan, vraćao je svaku lopticu i moram priznati da sam u finalu malo ostao iznenađen kvalitetom tenisa koju je ponudio u finalu. Ja sam se osjećao dobro tijekom cijelog turnira, bio sam u dobroj formi, ali sam finale odigrao slabo. Posebno u prva dva seta'', mišljenja je Đoković koji je baš kao i Nadal govorio o rekordima, broju osvojenih GS naslova.

Za sada ima tri manje od Federera i Nadala.

''Jedan poraz kao ovaj sigurno me neće poremetiti. Da mislim da je prekasno odmah bih se povukao. Nastavit ću dalje koliko god imao goriva u nogama i koliko god imam ljubavi i želje da nastavim da se bavim ovim sportom i da iz dana u dan se trudim da budem bolji igrač i budem u što boljoj formi. Ljudi stalno pričaju o tome kako bi se ja, Federer, Nadal trebali povući, već određeno vrijeme, ali mi smo i dalje tu. Dokazujemo da smo najbolji igrači na svijetu usprkos tim svim pritiscima sa strane.Kod mene je još uvijek prisutna velika želja i dalje imam svoje ciljeve'', pojasnio je Novak.

A ciljevi su prestići Federera po broju tjedana provedenih na prvom mjestu ATP rang liste i po broju osvojenih Grand Slam titula.

''Kada budem ostvario jedan, za koji imam veće izglede, to je taj ranking, onda ću se u potpunosti okrenuti GS turnirima. To znači da ću napraviti određene promjene u mom pristupu, mom rasporedu i kalendaru i svu svoju energiju ću okrenuti prema GS turnirima'', dodao je Đoković koji će kako sada stvari stoje uzeti tjedan dana pauze a onda nastupiti na dvoranskom turniru u Beču.

Kopirati
Drag cursor here to close