Čudesni Nole

Đoković osvojio Wimbledon

Sa 20. Grand Slam naslovom izjednačio se s Rafaelom Nadalom i Rogerom Federerom.
Sport / Ostali sportovi | 11. 07. 2021. u 18:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novak Đoković osvojio je danas svoj šesti naslov u Wimbledonu i 20. Grand Slam naslov ukupno u karijeri, čime se izjednačio s drugom dvojicom velikana, Rogerom Federerom i Rafaelom Nadalom.

"Čestitam Mateu na fantastičnom turniru. Težak meč danas, znam da nije lako izgubiti finale, ali siguran sam da je velika karijera pred njim. Pravi je "talijanski čekić", osjetio sam to na svojoj koži i u Parizu i danas. Ovo je moj najveći dječji san, kao sedmogodišnji dječak gradio sam u svojoj sobi wimbledonski trofej improvizirujaći od dostupnih materijala, a danas ovdje stojim sa šestim naslovom u Wimbledonu", rekao je Đoković u izjavi odmah nakon velikog finala.

Video: Ceo Stadion Aplaudirao Čudesnom Novaku Đokoviću 

Što misli o izjednačenju s Nadalom i Federerom po broju Grand Slam trofeja?

"To znači da nijedan od nas trojice neće prestati igrati. Odajem veliko priznanje legendama ovog sporta, Rafi i Rogeru, dvojici najvećih suparnika s kojima sam ikad igrao. Njima mogu zahvaliti da sam danas ovdje, postao sam jači mentalno i tehnički. Gubio sam od njih prve tri-četiri godine karijere kad sam se probio u Top 10, a onda se 2010. i 2011. nešto preokrenulo, dogodio se neki 'klik'", dodao je.

Ostao mu je ove godine još US Open:

"Mogu zamisliti da se to dogodi. U sjajnoj sam formi, igram dobro, igrati dobro na Grand Slam turnirima je moj prioritet, zaključio je.

Za kraj je najavio finale Eura:

"Stavljate me u neugodnu poziciju, uživajmo danas u nogometu", diplomatski je rekao pred engleskom publikom, iako se zna da navija za Italiju, prenosi HRT

"Svaka čast Novače, pišeš povijest ovog sporta i zaslužuješ sve pohvale. Imao sam sjajan niz u ova dva tjedna i nisam mogao tražiti više, osim možda samo malo više. Emocija je možda i previše da bih se znao nositi s njima. Nadam se da je ovo za mene tek početak jedne velike karijere. Bez moje obitelji, prijatelja i tima sve ovo ne bi bilo moguće", rekao je poraženi finalist Mateo Berrettini.

Kopirati
Drag cursor here to close