Veliko priznanje

Đoković opet najbolji, hrvatski par također na vrhu

"Nakon ovakve sezone, počašćen sam što sa sedmim naslovom najboljeg tenisača na kraju "Bila je ovo nevjerojatna godina za nas - Wimbledon, Olimpijske igre, devet titula i prvi smo hrvatski par koji je proglašen najboljim po ITF-u. To je nešto veoma p
Sport / Ostali sportovi | 16. 12. 2021. u 16:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Krovna teniska svjetska organizacija (ITF) službeno je proglasila Novaka Đokovića sedmi put najboljim tenisačem na kraju godine, a Ashleigh Barty drugi put najboljom tenisačicom.

Prvi tenisač svijeta, koji je rekordni sedmi put najbolji na kraju godine, osvojio je ove sezone Australian Open, Roland Garros i Wimbledon, a samo je poražen u finalu US Opena na Grand Slamovima, prenosi HRT

"Nakon ovakve sezone, počašćen sam što sa sedmim naslovom najboljeg tenisača na kraju godine. Veoma sam zahvalan i ponosan na rezultate koje sam ostvario, a i sretan što sam mogao nastupati i za srpsku tenisku reprezentaciju", rekao je Đoković.

Hrvatski par Nikola Mektić i Mate Pavić dobili su nagradu za najbolji muški par nakon devet titula ove sezone, a najbolji ženski par čine Čehinje Barbora Krejčikova i Katerina Siniakova.

"Bila je ovo nevjerojatna godina za nas - Wimbledon, Olimpijske igre, devet titula i prvi smo hrvatski par koji je proglašen najboljim po ITF-u. To je nešto veoma posebno i veoma smo sretni zbog toga", rekao je Pavić.

Kopirati
Drag cursor here to close