Australian Open

Đoković: Nova generacija nam je sve bliža

Na prvom, uvodnom druženju s novinarima prije početka Australian Opena, Đoković je pričao o zagađenom zraku, te novoj mladoj generaciji tenisača koji su sve bliže.
Sport / Ostali sportovi | 20. 01. 2020. u 08:16 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Netko će reći da je Australian Open "njegov" turnir s obzirom na sedam naslova, od čega je njih šest uzeo u posljednjih devet godina.

Prošle godine je u finalu sredio Nadala koji je osvojio svega osam gemova.

Na prvom, uvodnom druženju s novinarima, Novak je pored naravno očekivanja na samom turniru, prvog meča pričao i o zagađenom zraku, te novoj mladoj generaciji tenisača koji su sve bliži njemu, Nadalu, Federeru.

''Puno je razloga zašto igram dobrom na Australian Openu. Jedan je svakako što sam svjež i motiviran, kao i mnogi drugi. Dalje, odgovara mi energija ovog grada i ove zemlje, ovdje ljudi vole sport, vole tenis. U takvom okruženju moraš igrati dobro'', istaknuo je branitelj naslova koji se naravno dotaknuo novonastale situacije oko lošeg, zagađenog zraka.

''Nije bilo lako gledati što se događalo ljudima u Australiji posljednjih mjeseci. Nažalost, priroda nam pokazuje koliko smo u odnosu na nju ustvari beznačajni. Iskreno, bio sam zabrinut zbog kvaliteta zraka, nije bilo lijepo vidjeti one slike koje su stizale u vrijeme kvalifikacija, bilo je tužno vidjeti igrače i sakupljače loptica koji su se mučili tih dana, međutim Melbourne je grad u kojem se vrijeme brzo mijenja'', dodao je Novak.

O mladima koji su sve bliže, koji prijete, Đoković je također rekao par rečenica.

''Sve su nam bliži – to je očigledno. Medvedev se na US openu fantastično borio s Rafom, Tsitsipas je bio odličan u Australiji prošle godine, a Thiem je dvostruki finalista Roland Garrosa. Dolazak nove generacije će se sigurno dogoditi – on je neizbježan. Što im nedostaje? Morate igrati na visokoj razini duže vremena, ipak smo Rafa, Roger i ja tu već nekih 15-tak godina. Znamo kako reagirati u nekim kritičnim trenucima, u takvim situacijama smo mentalno jači i to nam daje određenu prednost'', rekao je Đoković koji prvi meč na Australian Openu igra protiv Jan-Lennarda Struffa u večernjem terminu prvog dana.

Kopirati
Drag cursor here to close