Pogodila ih pjesma

Bura oko Đokovića: Primitivac si; Upleo se i Novakov otac

Srbijanski tenisači pobijedili su u nedjelju na ATP kupu u Australiji, a pobjedu su proslavili pjevajući 'Marš na Drinu' i 'Vidovdan'.
Sport / Ostali sportovi | 13. 01. 2020. u 16:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnik Prištine u Bugarskoj Edon Cana komentirao je na Twitteru način na koji su srbijanski tenisači proslavili pobjedu na ATP kupu u Australiji. On je posebno bio oštar prema Novaku Đokoviću.

"Nakon vojnog marša, nastavili su sa Kosovom. Možeš biti ATP pobjednik, ali ostaješ primitivac, zaostao i običan balkanski nacionalista i šovinista. Nije slučajno što je Novak Đoković najmanje voljen teniski šampion u povijesti", napisao je Cana.

Srbijanski tenisači pobijedili su u nedjelju na ATP kupu u Australiji, a pobjedu su proslavili pjevajući 'Marš na Drinu' i 'Vidovdan'.

Reagirao je direktor Ureda za Kosovo Marko Đurić, koji je ocijenio da je mržnja koju je prema sportašu pokazao predstavnik Prištine u Bugarskoj Edon Cana, otkriva karakter onih koji je ispoljavaju, prenosi B92.

"Novaku Đokoviću, koji potiče sa Kosova, žele zabraniti da se ponosi svojim porijeklom samo zato što je Srbin. Mržnja prema sportašu koji je pokazao da ne podnosi mržnju, šovinizam i granice među ljudima najbolje otkriva karakter onih koji je ispoljavaju", napisao je Đurić na Twitteru.

Otac Novaka Đokovića, Srđan, izjavio je u Jutarnjem programu TV Prve da je Novak nacionalista, kao što je i on, ali i većina ljudi u Srbiji.

"To nije ništa ružno, mi volimo svoj narod i svoju zemlju. Ali ne mrzimo tuđ narod i tuđu zemlju. Vi ste ušli u našu zemlju i da znate da je to naša sveta zemlja, kao što je za Jevreje Jerusalem. Prema tome, mi ćemo uvijek biti uz naše Kosovo i naš narod dole i nemojte misliti da će se tu nešto promijeniti za 10, 20, 100 ili tisuću godina. Uvijek će Kosovo biti srce Srbije", kazao je Srđan Đoković.

Kopirati
Drag cursor here to close