Beograd, Zadar, Crna Gora i BiH

Đokovićev humanitarni turnir "Adria Tour"

Najbolji tenisač svijeta je kazao da je sto posto sigurno da će se Beograd i Zadar održati, dok Crna Gora i Bosna i Hercegovina "još nisu sto posto potvrđene", ali se radi na tome da se turnir i tamo dogodi.
Sport / Ostali sportovi | 25. 05. 2020. u 16:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković danas je u Beogradu najavio regionalni humanitarni turnir "Adria Tour", koji bi trebalo da bude održan u pet gradova regije od 13. lipnja do 5. srpnja, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako je precizirao na konferenciji na medije, za sada je sigurno da će "jadranska turneja" biti održana 13. i 14. lipnja na šljaci u Beogradu, kao i Zadru 20. i 21. lipnja, a još je neizvjesno hoće li ovaj turnir biti održan u Crnoj Gori 27. i 28. lipnja i u Banjoj Luci 3. i 4. srpnja.

Završnica turnira trebalo bi biti u Sarajevu 5. srpnja kada bi Novak Đoković trebalo igrati egzibicijiski meč s Damirom Džumhurom.

"Ja sam veoma uzbuđen i radostan što ću imati priliku igrati prije svega ovdje pred domaćom publikom u Beogradu, ali i što ću putovati po regiji", naveo je on.

Najbolji tenisač svijeta je kazao da je sto posto sigurno da će se Beograd i Zadar održati, dok Crna Gora i Bosna i Hercegovina "još nisu sto posto potvrđene", ali se radi na tome da se turnir i tamo dogodi.

Đoković je najavio da je za sada sigurno da će na turniru u Beogradu sudjelovati svjetski tenisači Alexander Zverev, Grigor Dimitrov i Dominic Thiem.

"Nadam se da će do tog 13. lipnja se neke regulacije i pravila izmijeniti pa ćemo možda imati mogućnost da imamo i publiku, to je još neizvjesno i mi moramo pratiti i da poštujemo te zakonske regulacije", dodao je on.

"Još pregovaram s nekoliko internacionalnih imena, kao i s nacionalnim imenima, cijeli tim ćemo objaviti u narednom periodu", rekao je Đoković.

Prema njegovim riječima, svi prihodi od turnira će ići za humanitarne projekte širom regije, među kojima i fondacija "Novak Đoković", a svjetski tenisači koji budu dolazili moći će izabrati u koje organizacije će dati donacije.

"Ova godina je jedinstvena prilika. Ja sam na vrhuncu svoje karijere i imam izuzetno veliku želju da ovo sve prođe na pravi način. Sve je poteklo iz te želje da ja mogu igrati i u Beogradu i u Hrvatskoj i u Bosni i Hercegovini i nadam se da imam i publiku i svi radimo k tom plemenitom cilju", zaključio je Đoković.

Kopirati
Drag cursor here to close