Nole ne bi vakcinu

Novak Đoković protiv cijepljenja: Ne želim da me se prisiljava!

"Ja sam prvi u neizvjesnosti što se putovanja tiče. Osobno nisam za cijepljenje i ne bih volio da me neko prisiljava da dobijem vakcinu da bih mogao putovati. Ako to bude pravilo i zakon što će onda biti? Trebam odlučiti hoću li ili neću..."
Sport / Ostali sportovi | 19. 04. 2020. u 23:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: ATP Finals / Novak Đoković

Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković iz karantene u Španjolskoj poručio je da ne može precizirati kada će se sezona nastaviti, ali je siguran da sport nakon pandemije koronavirusa neće biti isti

Nole je u liveau na Facebooku raspravljao o brojim temama s Tipsarevićem, Zimonjićem, Lajovićem, Krajinovićem, Troickim i drugima, a u fokusu je bila trenutna situacija u svijetu.

Na Tipsarevićevu konstataciju da za dvije godine nitko više neće znati što je koronavirus, kao i za prethodne globalne zaraze, Novak se nije složio.

Đoković se osvrnuo i na najavu obveznog cijepljenja protiv novog koronavirusa.

"Kada će to biti, da li za 18 mjeseci ili u nekom sljedećem razdoblju, ima li drugih rješenja... Smatram da će ovo i te kako utjecati na neku tranformaciju, na promjene u tenisu, ali i u drugim sportovima. U jednom trenutku ljudi na TOURU će se potruditi vratiti stvari u normalnu kako je i do sada bilo. Međutim, pogotovo u tom prvom razdoblju nakon ukidanja karantene bit će mnogo neizvjesnosti".

Đoković, očito je, ima puno privatnih upitnika koje je prouročilo stanje pandemije.

"Ja sam prvi u neizvjesnosti što se putovanja tiče. Osobno nisam za cijepljenje i ne bih volio da me neko prisiljava da dobijem vakcinu da bih mogao putovati. Ako to bude pravilo i zakon što će onda biti? Trebam odlučiti hoću li ili neću biti podvrgnut tome. Imam svoje razmišljanje, a hoće li se ono promijeniti u nekom trenutku - ne znam. Hipotetski, da se nastavi sezona u srpnju, kolovozu ili rujnu, iako za to nisu veliki izgledi, koliko sam razumio odmah nakon ukidanja stroge karantena će postojati zahtjev za obveznim cijepljenjem", kazao je.

Prvi reket sveta je dodao i da nisu svi sportaši u istoj situaciji te da ne očekuje da će se sezona nastaviti dok svi ne budu uvjereni da su sigurni na Touru.

Kopirati
Drag cursor here to close