Način motivacije na 0-2

Đoković: Jesam, pričao sam sa odrazom u ogledalu

Ovo ja najvažniji turnir u mom životu, inspirirao me da uzmem reket u ruke sa pet godina. Nadam se da ću uspjeti da ispišem nove stranice naše ljubavi", zaključio je Đoković.
Sport / Ostali sportovi | 06. 07. 2022. u 01:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izgledao je kao upravo netko tko je to napravio. Jer nakon što je izašao na teren prije početka trećeg seta izgledao je kao netko tko tek počinje svoj meč. Jednostavno, podvukao je crtu na prva dva i krenuo dalje. Na kraju je i sam pojasnio svoj proces transformacije u posljednja tri seta.

" Otišao sam u svlačionicu, uzeo predah i porazgovarao sa sobom u ogledalu. Stvarno jesam. Ponekad u ovim okolnostima, kada se ne događa nešto dobro na terenu i drugi igrač dominira, dobro je napraviti pauzu. Na sreću, počeo sam treći set breakom i to mi je dalo samopuzdanja. Video sam da je počeo da sumnja, slabije se kretao. Mislim da mi je i iskustvo osiguralo prevagu", pojasnio je Nole nakon meča publici na tribinama.

"Iako igram tenis na visokom nivou skoro 20 godina, bez obzira na to uvijek prolazim kroz iste momente sumnje. Unutrašnja borba je najveća koju morate da obavite. Kada sam nju dobio, onda i druge stvari idu u tvoju korist. Vjerovao sam da mogu da preokrenem, radio sam to i ranije. Možda je iskustvo, možda je odlazak u svlačionicu ili sve to zajedno", dodao je srpski tenisač.

Pet godina ne zna za poraz na ovom turniru. Istakao je šta za njega znači novo polufinale na omiljenom turniru.

"Ljubav, zadovoljstvo, ponos, ispunjenost. Obožavam ovaj teren. Većina igrača bi se složila da je ovo najveći turnir u našem sportu. Ovo ja najvažniji turnir u mom životu, inspirirao me da uzmem reket u ruke sa pet godina. Nadam se da ću uspjeti da ispišem nove stranice naše ljubavi", zaključio je Đoković.

Kopirati
Drag cursor here to close