Prestigao legendarnu Steffi Graf

Đoković je postavio još jedan rekord

"Sretan sam i ponosan na to. Trudio sam se da zadržim visok nivo igre i posvećenosti svih ovih godina. To je posljedica rada, truda, ljubavi, volje i strasti prema sportu", kaže Đoković.
Sport / Ostali sportovi | 27. 02. 2023. u 12:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novak Đoković ostvario je još jedan nevjerojatan rekord u svojoj karijeri, pošto sada započinje 378. tjedan na vrhu ATP liste, čime je prestigao legendarnu Steffi Graf. Prvi put je Đoković bio na čelu 4. lipnja 2011. godine, a tada je imao 24 godine i 43 dana. Od tog trenutka do danas je prošlo nepunih dvanaest godina, a on je i dalje tu.

U ožujku je prestigao Federerovih 310 tjedana, a sada je prvi sa 6.980 bodova. Da je Alcaraz stigao do titule u Riju, prvi put u povijesti bismo imali dva tenisača na vrhu ljestvice s jednakim brojem bodova (6980), ali bi i u tom slučaju Novak bio prvi, pošto bi se onda gledao veći broj bodova na najvećim turnirima (slamovi, Mastersi i ATP finale).

"Sretan sam i ponosan na to. Trudio sam se da zadržim visok nivo igre i posvećenosti svih ovih godina. To je posljedica rada, truda, ljubavi, volje i strasti prema sportu. Sve to u paketu je učinilo da dostignem ovakve visine. S jedne strane želim da uživam u uspjesima i da ih doživim kako treba, ali ne previše, jer moram da okrenem novu stranicu, tako je u tenisu", rekao je Đoković.

Kopirati
Drag cursor here to close