US Open

Đoković: Ja se nastavljam pripremati i trenirati kao da ću se natjecati

Novak je na društvenim mrežama objavio video u kojem se zahvalio svima koji ga podržavaju te poručio kako se priprema za nastupe u SAD-u bez obzira na odluku tamošnjih vlasti.
Sport / Ostali sportovi | 31. 07. 2022. u 10:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novak Đoković najvjerojatnije neće imati pravo nastupa na posljednjem Grand Slamu u ovoj kalendarskoj godini, US Openu.

Odluka je to ne organizatora, već američkih vlasti, koje brane ulazak u zemlju svim necijepljenim osobama. Ipak, Srbin se nada kako bi ipak moglo doći do velikog preokreta i nastupa u New Yorku, prenosi HRT. 

Novak je na društvenim mrežama objavio video u kojem se zahvalio svima koji ga podržavaju te poručio kako se priprema za nastupe u SAD-u bez obzira na odluku tamošnjih vlasti:

"Želim iskoristiti priliku da podijelim s vama koliko mi znači vaša podrška i ljubav koju mi šaljete ovih dana. Nisam je očekivao u tolikoj količini i zato je moja zahvalnost i veća. Velika mi je čast što toliko ljudi podržava moju karijeru i želi me ponovo vidjeti na terenima širom svijeta. Ja se nastavljam pripremati i trenirati kao da ću se natjecati dok čekam odgovor postoji li bilo kakva mogućnost da putujem u SAD".

Američki predsjednik Joe Biden se nalazi pod pritiskom tamošnjih političara, koji traže da se Đokoviću dopusti ulazak u zemlju.

Peticija koju su pokrenuli fanovi Novaka Đokovića ima preko 45 tisuća potpisa, ali tamošnja krovna teniska organizacija (USTA) naglašava kako neće tražiti nikakvo izuzeće, pa čak ni za trostrukog prvaka kao što je Đoković.

Kopirati
Drag cursor here to close