Drama u Australiji

Đoković u otvorenom pismu kritičarima: Stvari su eskalirale

Istaknuo je da će se uvijek truditi da pomogne, ali da nije točno da su igrači teški, sebični i nezahvalni. Australian Open počinje 8. veljače.
Sport / Ostali sportovi | 20. 01. 2021. u 20:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković obratio se otvorenim pismom javnosti nakon događaja u Australiji proteklih nekoliko dana uoči Australian Opena. Đoković, koji je osam puta osvajao Grand Slam u Melbourneu, našao se pod udarom kritika jer je za tenisače tražio nešto blaže mjere karantene u jeku priprema za turnir.

Istaknuo je da će se uvijek truditi da pomogne, ali da nije točno da su igrači teški, sebični i nezahvalni. Australian Open počinje 8. veljače.

''Želio bih razjasniti nekoliko stvari u svijetlu medijskih napisa i na društvenim mrežama povodom mog pisma direktoru Australian Opena. Moje dobre namjere prema kolegama u Melbourneu su predstavljene kao sebične, teške i nezahvalne, što ne može biti dalje od istine. Ne tumači se svaki postupak kao što on to jest i nekada kada vidim kako se stvari odvijaju, zapitam se trebam li ostati sastrane i da uživam u svemu što imam, umjesto da obraćam pažnju na muke drugih'', stoji, između ostalog, u pismu Đokovića.

Naglašava da mu je stalo do kolega igrača i zato koristi svoju privilegiranu poziciju da bude od koristi kada je to potrebno.

''U dopisivanju preko maila s direktorom Australian Opena razgovarali smo o potencijalnim poboljšanjima uvjeta za igrače, nikome nisam htio našteti, već samo pomoći'', naglasio je Đoković koji je bio svjestan da su bile male šanse da se prijedlog prihvati.

''Stvari u medijima su eskalirale i postojao je dojam da su igrači, uključujući i mene, nezahvalni, slabi i sebični jer se ne osjećaju dobro tijekom karantene. Nemogućnost treninga i priprema nije lako podnijeti, ali nitko nije dovodio u pitanje 14 dana karantena usprkos tome što pišu određeni mediji'', dodaje Đoković, prenosi HRT.

Kopirati
Drag cursor here to close