Kako stvari stoje

Đoković će moći nastupiti na Wimbledonu?

Henman je u razgovoru za BBC Radio istaknuo kako ne misli da će Wimbledon provoditi neke svoje posebne mjere.
Sport / Ostali sportovi | 18. 02. 2022. u 13:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novak Đoković nije smio igrati na Australian Openu, a zbog činjenice da nije cijepljen protiv covida, prijetilo mu je i neigranje na Roland Garrosu, odnosno Wimbledonu.

No, izgleda kako je ipak došlo do preokreta oko nastupa u All England Clubu što je potvrdio Tim Henman, nekadašnja britanska teniska zvijezda, a sada jedan od glavnih ljudi u organizaciji Wimbledona.

Naime, aktualne mjere za ulazak u Veliku Britaniju kažu kako necijepljeni turisti smiju ući u državu ako dobiju negativan PCR test. Henman je u razgovoru za BBC Radio istaknuo kako ne misli da će Wimbledon provoditi neke svoje posebne mjere, prenose Sportske novosti

"Trenutno postoje mjere za ulazak u Veliku Britaniju koje je donijela Vlada i mi ćemo ih provoditi", rekao je Henman koji se osvrnuo na to da Đoković ne želi cijepiti te da je zbog toga spreman na rezultatsku žrtvu.

"Prije svega moram reći da je apsolutno njegovo pravo da donese odluku hoće li se cijepiti ili ne. Kao prvi igrač i sadašnji navijač to nije ono što sam želio čuti, ali sam to očekivao. On je spreman zbog toga podnositi restrikcije gdje smije putovati i koje turnire igrati, a s time možda gubi šansu da postane najveći igrač svijeta u povijesti. To dovoljno govori koliko je čvrst u svojoj odluci da napravi ono što je najbolje za njega", zaključio je Henman.

 

Kopirati
Drag cursor here to close