Zatvoren u zračnoj luci

Đoković bi mogao izgubiti prvo mjesto na ATP ljestvici ako ne nastupi na AO

Riječ je o medicinskoj, sportskoj i političkoj drami koja bi se mogla nastaviti i nakon što bude priopćena konačna odluka.
Sport / Ostali sportovi | 06. 01. 2022. u 16:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Drama u kojoj se našao najbolji tenisač svijeta Novak Đoković još uvijek traje, a kako sada stvari stoje, on će biti deportiran iz Australije, a zbog propuštanja Australian Opena, mogao bi izgubiti prvo mjesto na ATP ljestvici.

Nakon što je stigao u Australiju, Đokovićev zahtjev za vizu je odbijen te je nakon toga smješten u hotel u Melbourneu dok čeka konačnu odluku poslije uložene žalbe. U problemima se srbijanski tenisač našao jer nije cijepljen protiv koronavirusa.

Riječ je o medicinskoj, sportskoj i političkoj drami koja bi se mogla nastaviti i nakon što bude priopćena konačna odluka.

Pored širih posljedica, deportacija iz Australije te propuštanje nastupa na Australian Openu bi moglo koštati Đokovića i rezultatski, prenosi sportski portali.

Tridesetpetogodišnji tenisač je proveo rekordna 354 tjedna na vrhu ATP ljestvice, a tu poziciju bi mogao izgubiti ukoliko njegov rival Daniil Mevedev osvoji titulu u Melbourneu.

Rus bi tako prestigao Đokovića i postao 27. igrač na vrhu ranking ljestvice otkako se ona vodi.

Novak Đoković, Rafael Nadal i Roger Federer imaju po 20 Grand Slam titula, a odluka srbijanskog tenisača da se ne cijepi mogla bi mu praviti probleme i na ostalim turnirima u budućnosti.

Da li će zbog toga promijeniti svoj stav, ostaje da se vidi.

Kopirati
Drag cursor here to close