U 38. godini uzeo Monte Carlo

Dodig: Napokon sam osvojio i ovaj turir

"Meni je ovaj turnir nedostajao, jednom sam ovdje igrao finale. Mislim da svaki igrač koji igra tenis na profesionalnoj razini želi osvojiti ovaj turnir", rekao je nakon meča Ivan Dodig.
Sport / Ostali sportovi | 16. 04. 2023. u 18:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjajno je bilo finale u konkurenciji parova. Hrvatski tenisač Ivan Dodig i Amerikanac Austin Krajicek osvojili su naslov u Monte Carlu nakon velike borbe prije svega u trećem setu, odnosno super tie breaku. U kojem su Romain Arneod domaći tenisač i Austrijanac Sam Weissborn su imali dvije meč lopte. Peti nositelji su slavili 6-0, 4-6, 14-12. Nakon što je hrvatsko-američka kombinacija potpuno dominirala u prvom setu, u nastavku meča su Arneodo i Weissborn bili posve ravnopravni suparnici te su jednako blizu bili ukupnom slavlju.

Odluka je pala u tie-breaku trećeg seta gdje su Dodig i Krajicek spasili dvije meč-lopte te na kraju proslavili zajedničku petu titulu. Prošle godine su slavili na tri turnira, a ove godine drugi puta nakon pobjede u Rotterdamu. Ovo im je prva zajednička Masters 1000 titula. Dodig je, pak, u svojoj 38. godini osvojio 21. ATP naslov u karijeri te bi na novoj ljestvici trebao skočiti sa sadašnjeg desetog na peto mjesto čime će opet postati najbolji hrvatski tenisač na ljestvici parova. S obzirom na to da je Romain domaći tenisač, poraženi par je danas imao sjajnu podršku, malo je nedostajalo da po prvi put u povijesti jedan igrač na domaćem terenu osvoji turnir.

"Mislim da su Romain i Sam igrali sjajno cijeli tjedan, pobijedili su neke od najboljih parova na svijetu. Finale je bilo sjajno, uzbudljivo i posebno smo sretni nakon osvojene titule. Meni je ovaj turnir nedostajao, jednom sam ovdje igrao finale. Mislim da svaki igrač koji igra tenis na profesionalnoj razini želi osvojiti ovaj turnir. Ovo je prvi turnir na zemljanoj podlozi, tako je prestižan i stvarno sam, jako sretan što imam ovaj trofej", rekao je nakon meča Ivan Dodig.

Kopirati
Drag cursor here to close