0-2 u finalima ove godine

Dodig i Krajicek posustali u finalu

Od početka 2022. kada su započeli svoju suradnju Dodig i Krajicek su sada na omjeru pobjeda i poraza u finalima 8-9.
Sport / Ostali sportovi | 31. 03. 2024. u 01:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ivan Dodig i Austin Krajicek će morati pričekati na neki novi turnir. Za sada su ove godine igrali dva finala i dva puta su izgubili. Opet je to bio neizvjestan meč, jedna, dvije lopte su odlučile. Na kraju su iskusni Indijac Rohan Bopanna i Australac Matthew Ebden sa 6-7 (3), 6-3, 10-6.

Od početka 2022. kada su započeli svoju suradnju Dodig i Krajicek su sada na omjeru pobjeda i poraza u finalima 8-9. Dodigu je, pak, ovo bio 53. finale u karijeri u parovima te je sada na omjeru 24-29. Na turnirima iz serije Masters 1000 je na omjeru 6-8, a s Krajicekom na 1-2.

Susret četvorice ponajboljih igrača parova na svijetu ponudio je vrlo zanimljivu igru, prvi je set odlučen u tie-breaku nakon vrlo sadržajne igre. Dodig i Krajicek su propustili prvih šest break-lopti u meču, potom su spasili četiri "break-lopte" suparnika, ali ne i petu pa su Bopanna i Ebden napravili break za 6-5.

Imali su Indijac i Australac kod servisa Ebdena tri vezane set-lopte u sljedećoj igri, ali Dodig i Krajicek su izborili odlučujući poen kod kojega je Ebden napravio dvostruku servis pogrešku za 6-6. U odlučujućoj igri nakon 3-3 Dodig i Krajicek su osvojili četiri poena zaredom, a na set-loptu je Bopanna napravio dvostruku servis pogrešku. U drugom setu je Dodig izgubio svoj servis. Kasnije je tražio medical-time out. U super tie breaku bilo je dosta preokreta. Na kraju su Dodig i Krajicek ispustili četiri poena zaredom.

Rohan Bopanna i Matthew Ebden su trenutačno na omjeru 14-3 ove godine. Ovo im je drugi naslov na turnirima iz serije Masters 1000, nakon slavlja prošle godine u Indian Wellsu.

Kopirati
Drag cursor here to close