Europski kup u Poreču

Đinkić potvrdio klasu novim zlatom i dodatno učvrstio prvu poziciju svjetske rang ljestvice

Razlog više za slavlje je činjenica da je Ivano u finalnoj borbi pobjedio trenutnog svjetskog broja 2 Konstantina Distela iz Njemačke.
Sport / Ostali sportovi | 18. 03. 2024. u 09:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu i nedjelju (16. i 17.3.) održan je europski kup u za kadete u Poreču. Tradicionalno europski kupovi za kadete koje organizira Cro Judo najposjećeniji su turniri za kadete na svijetu. Ovogodišnje izdanje okupilo je 558 natjecatelja iz 23 zemlje svijeta s tri kontinenta.

Ivano Đinkić iz Judo kluba Herceg se opet popeo na najviše postolje i dodatno učvrstio prvu poziciju na svjetskoj rang ljestvici. Razlog više za slavlje je činjenica da je Ivano u finalnoj borbi pobjedio trenutnog svjetskog broja 2 Konstantina Distela iz Njemačke.

Foto: Tino Marić / Ivano Đinkić na turniru u Poreču

Đinkić je u prvom kolu bio slobodan jer je imao status prvog nositelja. U drugom kolu pobijedio je Erika Hutzelmanna, a u trećem Nikolu Obradovića Arona Halasza.

U osmini finala pobijedio je Nikolu Obradovića, u polufinalu Artursa Jacenka, a u finalu Distela Konstantina.

Osim zlata i srebra koje su osvojili Đinkić i Distel bronce su otišle u ruke Nikole Obradovića (SRB) i Iurcovischi Davida (FRA).

Za Herceg još su nastupali i Stefan Juka, Lana Čović Stanić, Nina Grubišić Čabo i Ivan Milićević ali ovog puta nes(p)retnim porazima ostaju bez rezultatskog uspjeha.

Foto: Tino Marić / Ivano Đinkić na turniru u Poreču

Ovo je četvrti uzastopni europski kup s kojeg se Herceg vraća s odličjima, a u posljednjih godinu dana ukupno deseta medalja s najvećeg svjetskog ranga (4 zlatne, 1 srebro i 5 bronci)

Judo klub Herceg ostaje na zajedničkom trening kampu iduća tri dana kada nastavljaju svoje putovanje u Šamorin (Slovačka) na još jedan europski kup u nadi za novim uspjesima.

Kopirati
Drag cursor here to close