Nije mu prvi put

Dillian Whyte pao na doping testu, ništa od borbe protiv Joshue

Još prije borbe s Oscarom Rivasom, 2019. godine, tim zadužen za karijeru Dilliana Whitea je par dana prije meča dobio obavijest o pozitivnim nalazu uzorka A doping testa. I to nije sve. 2012. godine bio je suspendiran na dvije godine.
Sport / Ostali sportovi | 05. 08. 2023. u 15:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ljubitelji boksa su čekali s nestrpljenjem, ali od okršaja Anthony Joshua - Dillian Whyte nema ništa. Tjedan dana prije boksačke priredbe u londonskoj O2 Areni, organizatori su obavijestili javnost kako je borba otkazana jer je Whyte pao na doping testu.

"Dobrovoljna antidopinška asocijacija (VADA) obavijestila je Matchroom, Udruženje boksačkih komisija i Britanski boksački odbor za kontrolu da je Dillian Whyte vratio nepovoljne analitičke nalaze u sklopu nasumičnog antidopinškog protokola. U svjetlu ove vijesti borba će biti otkazana i bit će provedena potpuna istraga. Dodatne informacije o priredbi će uslijediti", stoji u službenom priopćenju objavljenom na Matchroomovoj stranici i društvenim mrežama.

Organizatorima nije lako, jer je imaju vrlo malo vremena da pronađu eventualnu zamjenu, boksača koji bi bio spreman uskočiti pet do dvanaest u ring.

Sa druge strane, među ljubiteljima boksa dosta je onih koji podsjećaju kako ovo nije prvi put Whiteu da pada na doping testu. Još prije borbe s Oscarom Rivasom, 2019. godine, tim zadužen za karijeru Dilliana Whitea je par dana prije meča dobio obavijest o pozitivnim nalazu uzorka A doping testa. I to nije sve. 2012. godine bio je suspendiran na dvije godine. Tad je bio pozitivan na stimulans imena Methylhexaneamine.

Kopirati
Drag cursor here to close