Malo pretjerali

Die Aktuelle koristio umjetnu inteligenciju pa objavio intervju sa Schumacherom!

Ostaje pitanje što su na ovaj način novinari Die Aktuelle-a nastojali postići, odnosno da li je postojala mogućnost da sve ovo bude napravljeno na drugačiji način?
Sport / Ostali sportovi | 19. 04. 2023. u 16:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Do sada smo različite špekulacije, nagađanja, međutim, nešto ni približno slično ove do sada nismo imali. Njemačka sportska, ali i javnost uopće zgroženi su činjenicom da je njihov list Die Aktuelle objavio navodni intervju s Michaelom Schumacherom!

Oni su na svojoj naslovnici objavili izmišljeni "prvi intervju s Michaelom Schumacherom". Ilustrirali su to velikom fotografijom F1 šampiona i sve skupa je, od naslovnice pa do teksta, opremljeno tako da nitko ne bi ni pomislio da je riječ o laži.

Ipak, na samom dnu članka postoji napomena kako se radi o razgovoru s umjetnom inteligencijom koja je umjesto Schumachera odgovarala na postavljena pitanja. Očekivano, Schumijevi obožavatelji su bijesni, a ovakav način "informiranja" naišao je na osude u cijeloj Njemačkoj.

Za naslov ovog intervjua iz njemačkog su lista odabrali citat AI Schumachera koji kaže: "Život mi se potpuno promijenio". Ovime su htjeli postići da bi ovaj razgovor što dulje izgledao kao stvaran, no samo su napravili veliki skandal. "Ovaj intervju je degutantan i bez obraza, pa čak i za Die Aktuelle"; "Ne možete sakriti kalkulaciju i dati čitateljima privid da je ovo bio pravi razgovor sa Schumacherom", samo su neki od komentara javnosti.

Ostaje pitanje što su na ovaj način novinari Die Aktuelle-a nastojali postići, odnosno da li je postojala mogućnost da sve ovo bude napravljeno na drugačiji način?

Kopirati
Drag cursor here to close