454. skokovi

Skokovi sa Starog mosta: Titula ostala u Mostaru

454. tradicionalni skokovi sa Starog mosta su započeli intoniranjem državne himne
Sport / Ostali sportovi | 26. 07. 2020. u 16:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Titula ostaje u Mostaru! Vedad Bašić i Igor Kazić su pobjednici tradicionalnih 454. skokova sa Starog mosta u Mostaru. Bašić je osvojio titulu "Mostarske laste", drugo mjesto u ovoj kategoriji izborio je Danko Dangubić, a treće Mustafa Šarić.

FOTO: Bljesak.info / Titula ostaje u Mostaru! 

U kategoriji skokova na noge pobijedio je Igor Kazić, drugo mjesto je osvojio Admir Delić, a treće Kenan Juklo.

FOTO: Bljesak.info / Sa skokova

U kategoriji skokova na glavu "Mostarska lasta" ove godine je bilo posebno neizvjesno jer se Lorens Listo povukao iz natjecanja.

''Nije bilo odavno manje skakača, ali skokovi su kvalitetni, osobito skokovi na noge, sve same desetke. Stvarno su zaslužili. Skokovi na glavu bili su isto kvalitetni, da sam se natjecao imao bi veliki problem za osvajanje titule, ali evo drago mi je da je titula ostala u Mostaru'', rekao je Lorens Listo, koji je nakon 13 rekordnih pobjeda gledao skokove ''s klupe''.

Za medije je rekao kako mu je bilo neobično gledati skokove, a ne sudjelovati.

FOTO: Bljesak.info / Sa skokova

Podsjetimo, u 16 sati skokovi su započeli intoniranjem državne himne i odavanjem počasti poginulim skakačima i onima koji su živote dali za obranu BiH.

Za skokove su se prijavila 33 skakača. Njih 19 nastupalo je u kategoriji skokovi na noge, dok je u skokovima na glavu sudjelovalo 14 skakača, koji su prošli liječnički pregled.

Skokovi i ove godine, bez obzira na restrikcije koje su na snazi, imaju međunarodni karakter, jer nastupaju skakači iz Srbije i Crne Gore.

FOTO: Bljesak.info / 

“Zbog pandemije i zabrana, ovog puta u mogućnosti nisu bili doći skakači iz Slovenije i Sjeverne Makedonije, dok već dugo zbog problema s vizama nemamo natjecatelje s Kosova“, rekao je ranije za Anadoliju glasnogovornik Kluba skakača Mostari Saša Oručević.

FOTO: Bljesak.info /

Poštujući izrečene mjere, na platou ispod Starog mosta tijekom skokova nazočilo je svega stotinu ljudi, i to donatori i sponzori koji su pomogli organizaciju i djeca polaznici Škole skokova.

Žirijem ovog puta je predsjedao Alica Jakirović, a činili su ga i Semir Drocić, Samir Zukanović, Haris Škoro i Ermin Zukanović.

Kopirati
Drag cursor here to close