Proglašeni najbolji

Održani tradicionalni skokovi u Mahali, sudjelovalo 27 skakača

Organizatori su bili Udruženje građana Sinovi Mahale i Klub skakača u vodu Mostari.
Sport / Ostali sportovi | 18. 07. 2020. u 19:52 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tradicionalni skokovi sa skakaonice “Azer Dželilović” u naselju Donja Mahala, u Mostaru, okupili su ukupno 27 skakača. Njih šest nastupilo je u kategoriji skokova na glavu, dok je 21 skakač nastupio u skokovima na noge.

Najbolji ovogodišnji skakač na noge bio je Bekim Šabić. On je pobijedio ispred drugoplasiranog Dejana Kosanića i trećeplasiranog Haruna Bajgorića.

Foto: Anadolija / Skokovi u Mahali 2020.

Pobjednik u kategoriji skokova na glavu bio je Igor Kazić. Drugoplasirani je Adis Boškailo, a trećeplasirani Mirza Islamović.

Skakače na glavu ocjenjivao je žiri u sastavu: Admir Delić, Lorens Listo, Samir Zukanović, Dino Bajrić i Benaid Kalajdžić. Najboljeg u kategoriji skokova na noge izabrao je žiri: Admir Delić, Benaid Kalajdžić, Vedran Ugljen, Damir Ugljen i Željko Murati.

Organizatori su bili Udruženje građana Sinovi Mahale i Klub skakača u vodu Mostari.

Foto: Anadolija / Skokovi u Mahali 2020.

''Cilj manifestacije bio je da nastupi što više mladih skakača koji će u sljedećim godinama uzeti sudjelovanje na tradicionalnim visinskim skokovima sa Starog mosta'', rekao je predsjednik Udruženja Sinovi Mahale, Dževad Pašić.

Podsjetimo, 7. srpnja 2002. godine, Mostarac Azer Dželilović tragično je nastradao prilikom ronjenja na lokaciji Crno vrelo, na hidroakumulaciji Salakovac.

Kopirati
Drag cursor here to close