Određene kategorije

Danas hrvatski sportaši mogu početi s treninzima

Središnji državni ured za šport (SDUŠ) objavio je u petak preporuku o treninzima, koju je izradio Hrvatski zavod za javno zdravstvo.
Sport / Ostali sportovi | 27. 04. 2020. u 09:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas, u ponedjeljak 27. travnja, omogućava se trening hrvatskim sportašima I. i II. kategorije u pojedinačnim sportovima te seniorskim ekipama koje nastupaju u najvišem stupnju natjecanja.

To je omogućeno nakon što je Vlada Republike Hrvatske u četvrtak usvojila Zaključak o mjerama za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnosti, a što se odnosi i na sport, u uvjetima epidemije koronavirusa.

Središnji državni ured za šport (SDUŠ) objavio je u petak preporuku o treninzima, koju je izradio Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Njome je propisano na koga se odnosi mogućnost treniranja, koje sve uvjete treba zadovoljiti, na koji način treba voditi evidenciju treninga i točno postupanje za vrijeme, te prije i poslije treninga.

Treninge za sportaše u individualnim sportovima bit će lakše organizirati negoli u ekipnim sportovima.

Tako je Hrvatski nogometni savez (HNS) osnovao radnu skupinu koja će pripremiti smjernice klubovima za postupni povratak uobičajenom ritmu treninga i utakmica. Radna skupina će sve preporuke razviti u suradnji s predstavnicima Stožera civilne zaštite, a prvi korak u pripremi za nastavak sezone bili bi treninzi u malim skupinama, do pet igrača, javlja Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close