Bravo!

Čudesna Lana izborila finale Svjetskog prvenstva!

Fenomenalna Lana je utrku završila s vremenom 2:06.60 te se plasirala u veliko finale.
Sport / Ostali sportovi | 26. 07. 2023. u 14:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fenomenaln nastup Lane Pudar u današnjoj polufinalnoj utrci na 200 metara leptir. Mlada mostarska plivačica izborila je finale pobjedivši u drugoj polufinalnoj utrci s vremenom 2.06.60. Iza Lane na drugom mjestu je završila Amerikanka Regan Smith (2.06.83), dok je treća bila Kanađanka Summer McIntosh (2.06.85).

Lana je plivala u stazi tri, od početka utrke je držala priključak za Amerikankom Smith koja je nametnula jaki ritam. Međutim iako je druga najmlađa učesnica polufinala, Lana je manirom iskusne plivačice odradila posljednjih 50 metara, te je na kraju slavila.

Podatak da je Elisabeth Dekkers u prvom polufinalu bila najbolja s vremenom 2:07.11, najbolje potvrđuje kakvu je utrku odradila Lana u drugom polufinalu. Dekkers je prošle godine osvojila zlato na igrama Commonwealtha, dok je u kratkim bazenima na SP bila treća. Regam Smith koju je Lana porazila u direktnom obračunu ima dva srebra i jednu broncu sa posljednje Olimpijade, te čak četiri zlata sa posljednja dva SP-a.

Pudar je u drugom polufinalu bila brža i od aktualne svjetske prvakinje u ovoj disciplini Summer McIntosh. U sutrašnjem finalu u 13:03 sati, pored Lane i spomenutih plivačica, tu će biti Helena Bach, Laura Stephens, Airi Mitsui i Lindsay Looney.

Kopirati
Drag cursor here to close