Kao 152. igrač svijeta

Borna Ćorić osvojio turnir u Cincinnatiju

Na kraju je u finalu, u dva seta nadigrao Stefanosa Tsitsipasa, 7-6(0), 6-2. Na turnir je došao kao 152. igrač svijeta, sada je već 29. Nevjerojatn skok. Kao iz sna.
Sport / Ostali sportovi | 22. 08. 2022. u 00:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ova sezona je već nudila dosta iznenađenja prije svega na ATP turnirima. Turnire su osvajali Holger Rune, Sebastián Báez, Pedro Martínez, Tim van Rijthoven, Maxime Cressy.

Igrači od kojih se realno to nije očekivalo. Baš kao što se nije očekivalo da će Borna Ćorić otići do kraja na velikom turniru iz Masters serije u Cincinnatiju. Tenisač koji je ove godine na Touru dobio četiri meča. Međutim, nakon što je u drugom kolu eliminirao Nadala, nekako se iz kola u kolo situacija otvarala.

Na kraju je u finalu, u dva seta nadigrao Stefanosa Tsitsipasa, 7-6(0), 6-2. Na turnir je došao kao 152. igrač svijeta, sada je već 29. Nevjerojatn skok. Kao iz sna. Nakon što je u prvom setu finala Tsistipas otišao na 4-1. Velika nervoza kod Borne je učinila svoje.
U toj ranoj fazi, međutim, kada se smirio, stvari se se počele mijenjati na terenu. U sedmom gemu je Ćorić vratio izgubljeni servis, na trećoj break lopti.

Propustio je u sljedećem gemu Tsitsipas tri break lopte i na kraju se pokazalo kako je to bila posljednja prava prilika za Grka. U tie breaku, Tsitsipas nije imao šanse, ostao je na nuli. U drugom setu je Borna je imao tri break lopte za 2-1, nije ih iskoristio, ali to je kasnije se pokazalo bio posljednji gem u ovom meču koji je uzeo Tsistipas. Ovo je treći turnir u karijeri koji je osvojio Borna Ćorić, prvi iz serije Masters turnira.

Kopirati
Drag cursor here to close