Solidna utjeha

Čilićev poraz vrijedan dva milijuna dolara

36-godišnji Švicarac je osvojio šesti na Australian Openu, čime se izjednačio s Novakom Đokovićem i legendarnim Australcem Royom Emersonom
Sport / Ostali sportovi | 28. 01. 2018. u 13:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rogeru Federeru trebao je tri sata i tri minute kako bi u svom 30. Grand Slam finalu stigao do 20 trofeja pobijedom nad najboljim hrvatskim tenisačem Marinom Čilićem sa 6-2, 6-7 (5), 6-3, 3-6, 6-1 u završnom dvoboju ovogodišnjeg Australian Opena u Melbourne Parku.

Nedjeljno finale bilo je 145. u Federerovoj karijeri, a u Melbourneu je stigao do svog 96. naslova, dok je Marin Čilić ostao na 17 pobjedničkih trofeja iz 31 nastupa u finalima ATP i Grand Slam turnira.

Deveta pobjeda nad Čilićem u njihovom desetom dvoboju Federeru je donijela 20. Grand Slam trofej u 30 finala na najvećim turnirima.

36-godišnji Švicarac je osvojio šesti na Australian Openu, čime se izjednačio s Novakom Đokovićem i legendarnim Australcem Royom Emersonom, koji su do sada bili najuspješniji tenisači u povijesti Australian Opena sa po šest naslova svaki.

Federer je uz 2000 ATP bodova osvojio i novčanu nagradu od 4 milijuna australskih dolara, dok je Marin Čilić ostao na 2 milijuna australskih dolara i 1200 bodova zarađenih plasmanom u finale.

Kopirati
Drag cursor here to close