Marina čeka Medvedev

Čilić: Rusi su strašno jaki

"Sigurno da ću ući u meč lakše, osjećam da mogu doći do pobjede. No, najbitnije je da dođemo do dva boda.Prije početka turnira Rusija je slovila kao jedan od favorita za osvajanje naslova", tvrdi Marin
Sport / Ostali sportovi | 05. 12. 2021. u 00:56 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ostala su još tri meča i službeno će teniska sezona biti završena. Tri meča u finalu Davis Cupa, gdje se danas sastaju Hrvatska i Rusija.
Selekcije koje su do sada po dva puta osvajale ovo takmičenje, u vrijeme dok se igrao ona stari format.

Rusi imaju nešto iskustva kada su u pitanju finala. Igrali su još tri, dok je Hrvatska 2016. godine zaustavljena na posljednjoj stepenici. Gledajući godine u kod tenisača jedne i druge selekcije, najiskusniji je Marin Čilić koji je imao i najviše problema sa svojom igrom kroz ovu završnicu, ali i većim dijelom sezone. Međutim u ovakvim mečevima nekada iskustvu može znači "pola boda", iako je i Marin svjestan činjenice da je Medvedev u odličnoj formi.

"Poznajem ga dobro. Imali smo taj sjajan meč u Wimbledonu u kojem sam nažalost izgubio u pet setova. No, taj meč mi je dao dosta nade i samopouzdanja za nastavak sezone. Sigurno da ću ući u meč lakše, osjećam da mogu doći do pobjede. No, najbitnije je da dođemo do dva boda.Prije početka turnira Rusija je slovila kao jedan od favorita za osvajanje naslova. Ima nevjerojatno jaku reprezentaciju, četiri tenisača među prvih 30, što govori o veličini. I pokazali su da su jako moćni, pobijedili su u svim susretima, iako su imali neke teške okršaje, kao u grupi sa Španjolcima" završio je Čilić koji u ovom trenutku ima omjer 32-14 u singlu kada je u pitanju Davis Cup.

Kopirati
Drag cursor here to close