Početak turnira u Monte Carlu

Čilić, prošao, Wawrinka i Ćorić izgubili

"Još sam daleko od mjesta na kojem želim biti, ali mislim da idem u pravom smjeru. Poraz je težak, iako sam ja zadovoljan igrom.Igrao sam bolje, osjećao sam se bolje na terenu, naravno fizički", rekao je Wawrinka.
Sport / Ostali sportovi | 11. 04. 2022. u 22:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dobar tenis i rezultati prema očekivanju, velikim dijelom. To je obilježilo drugi dan velikog, jednog od najvećih ATP turnira na zemljanoj podlozi, onaj tradicionalni u Monte Carlu.

Svoj prvi nastup nakon Dohe prošle godine upisao je Stan Wawrinka. Švicarac je uzeo prvi set Kazahstancu Alexanderu Bubliku, ali nije izdržao do kraja. Osvajač turnira iz 2014. godine je na kraju poražen 3-6, 7-5, 6-2. Da je možda kojim slučajem Stan napravio break u drugom setu, možda bi meč i prelomio, ovako, kako je ostajao duže na terenu, sve se više mučio.

"Još sam daleko od mjesta na kojem želim biti, ali mislim da idem u pravom smjeru. Poraz je težak, iako sam ja zadovoljan igrom.Igrao sam bolje, osjećao sam se bolje na terenu, naravno fizički. Potrošio sam puno mentalne energije da se usredotočim, da ostanem tamo jer je bilo teško na kraju. Ali zadovoljan sam onim što sam napravio danas" naglasio je Wawrinka.

U svom četvrtom povratničkom meču nakon stanke od godinu dana zbog ozljede i operacije desnog ramena, Borna Ćorić je izgubio od 12. tenisača svijeta Jannika Sinnera, što u ovom trenutku i nije neko iznenađenje. Prvi set je Sinner dobio sa pet vezanih gemova u seriji. Borba je odgovorio u drugom setu, iako je Sinner tražio pomoć fizioterapeuta.

Sinner je na početku trećeg seta spasio break loptu prije nego što će s jedanaest poena u nizu otišao na 3:0. Na kraju je bilo 6-3, 2-6, 6-3 uz 55 neforsiranih pogrešaka Borne.

Za razliku od Borne, Marin je prošao dalje. Veteran, tenisač na odlasku Jo-Wilfried Tsonga nije predstavljao veći problem. Čilić je prošao za jedan sat i sedam minuta, 6:2, 6:2. Tsongu je ono malo gledatelja što je ostalo na tribinama ispratilo uz ovacije, a Marin će u 2. kolu igrati protiv Taylora Fritza ili Lucasa Catarine.

Od ostalih mečeva vrijedi izdvojiti maratonac Schwartzmana i Khachanova koji je otišao na stranu Argentinca, 6-7(5), 6-3, 6-3. Fucsovics, Fognini i Carreno Busta su također prošli u tri seta.

Kopirati
Drag cursor here to close