US Open

Čilić nakon skoro tri sata ''slomio'' 256. igrača svijeta

Pobjednik US Opena iz 2014. godine drugi je put u isto toliko mečeva bio bolji od njemačkog povratnika, trenutačno 256. tenisača svijeta.
Sport / Ostali sportovi | 30. 08. 2019. u 08:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Marinu Čiliću, 22. nositelju US Opena, trebala su četiri seta i gotovo tri sata za slamanje otpora 28-godišnjeg njemačkog tenisača Cedrik-Marcela Stebea, kojega je nadigrao sa 4-6, 6-3, 7-5, 6-3 i probio se u 3. kolo u kojem ga čeka domaći predstavnik John Isner.

Pobjednik US Opena iz 2014. godine drugi je put u isto toliko mečeva bio bolji od njemačkog povratnika, trenutačno 256. tenisača svijeta, kojeg je nadigrao i prije sedam godina u 1. kolu Wimbledona u četiri seta, javlja Hina.

Dvoboj koji je trebao biti odigran na stadionu Louis Armstrong na kraju je premješten na središnji teren Arthur Ashe, zato što je tamošnji meč Rafaela Nadala i Thanasisa Kokkinakisa otkazan zbog predaje Australca.

Marin je završio meč s čak 11 dvostrukih pogrešaka i 52 neforsirane, 19 više od svog suparnika, ali je imao i dvostruko više izravno osvojenih poena (48-23). Iskoristio je 5 od 11 prilika za 'break', dok je Stebe realizirao tri od osam prilika, ali nije imao nijednu 'break' loptu od sredine trećeg seta.

Čilić i Isner će se za mjesto u osmini finala US Opena boriti u subotu po lokalnom vremenu, javila je Hina.

 

Kopirati
Drag cursor here to close