Alcaraz sljedeći protivnik

Čilić izborio osminu finala US Opena

Tenisač iz Međugorja ponovno je bio dominantan na som servisu, pogodio je 26 asova, Evans tek četiri. Osvojio je Čilić 82 posto poena nakon prvog servisa, a posebno je bio raspucan glede winnera kojih je imao čak 74.
Sport / Ostali sportovi | 04. 09. 2022. u 09:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Marin Čilić je izborio osminu finala US Opena. Sedmi put u svojoj karijeri. U trećem kolu je pobjednik iz 2014. godine, eliminirao Britanca Daniela Evansa nakon velike borbe, 7-6 (13), 6-7 (3), 6-2, 7-5. Iako je meč završio u četiri seta, bio je poprilično neizvjestan. Jer prvi i drugi set su odlučeni u tie breaku, prvi je trajao sat i 23 minute, drugi nešto manje.

Tie break prvog seta dobio je Marin 13:11, iskoristvši svoju sedmu set loptu, dok je Evans imao tri. Zanimljivo, u drugom setu smo vidjeli dva breaka na otvaranju i dva breaka na kraju. Čilić je napravio break za 6-5, ali nije izdržao, pa se Evans vratio meč nakon 7-3 u tie breaku drugog. Nakon što je Marin uzeo treći set 6-2, činilo se kako je Evans
na koljenima.

Međutim, Britanac se borio, u četvrtom setu je prvi imao break loptu za 5-4, koju je Čilić spasio. Na kraju je Marin ispustio jednu meč loptu kod 5-4, drugu za 7-5 je iskoristio. Tenisač iz Međugorja ponovno je bio dominantan na som servisu, pogodio je 26 asova, Evans tek četiri. Osvojio je Čilić 82 posto poena nakon prvog servisa, a posebno je bio raspucan glede winnera kojih je imao čak 74. Britanac ih je imao 27. Čilića u osmini finala čeka sjajni Carlos Alcaraz, koji je bio bolji od Jensona Brooksbyja 6-3, 6-3, 6-3.

Kopirati
Drag cursor here to close