Satirični magazin

Charlie Hebdo objavio karikaturu Đokovića s mrtvačkim sandukom i jezivim porukama

Charlie Hebdo je objavio tekst za Đokovića i nekoliko brutalnih poruka u karikaturi.
Sport / Ostali sportovi | 14. 01. 2022. u 20:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Charlie Hebdo / Karikatura Novaka Đokovića

Kontroverzni francuski satirični magazin Charlie Hebdo objavio je niz karikatura Novaka Đokovića zbog velikog diplomatsko-sportskog skandala u kojem je srbijanskom tenisaču ponovo ukinuta viza za Australiju.

Ministar za imigracijska pitanja Alex Hawke iskoristio je svoje pravo i danas je ukinuo vizu Đokoviću za Australiju, ali je stopirana njegova deportacija i nakon žalbe i dalje se nada učešću na prvom Grand Slam turniru u sezoni.

Tim povodom Charlie Hebdo je objavio tekst za Đokovića i nekoliko brutalnih poruka u karikaturi.

"Svjedočimo li budućoj diplomatskoj krizi između Srbije, iz koje dolazi Đoković i Australije? Tenisač, koji vjeruje da je nedodirljiv, otišao je u Australiju da igra turnir, ali bez da je kompletirao proces cijepljenja i njegova viza završila je u smeću, pa je tako sada usamljen u hotelu čekajući moguće protjerivanje iz zemlje. Dođi u Francusku Đoko, pa ćeš naći svoju sreću tamo gdje su naši antivakseri", stoji u poruci Charlie Hebdoa.

Na slikama se nalazi nekoliko jezivih poruka. Na jednoj se Đoković brani od cjepiva, a na posljednjoj srbijanskog tenisača zovu u Francusku kako bi završio gdje i tamošnji antivakseri.

Uz pogrebne sanduke gdje piše "nije cijepljen", aludira se na zemlju Roland Garrosa.

Kopirati
Drag cursor here to close