Parada prvaka

Centralni teren proslavio 100-ti rođendan

Nedelja koja više nije slobodna, ovaj put je počela proslavom i paradom bivših prvaka.
Sport / Ostali sportovi | 04. 07. 2022. u 01:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nedelja koja je godinama bila neradna je počela svečano na centralnom terenu. Koji je proslavio svojih 100 godina. Inženjersko čudo sagrađeno za samo devet mjeseci vremenom je postalo simbolom tenisa, uspjeha, mjesta na kojem smo gledali neke dramtične mečeve, na kojem smo vidjeli neke od trenutaka koje su obilježile ovaj sport. Nedelja koja više nije slobodna, ovaj put je počela proslavom i paradom bivših prvaka. Između ostalih pojavio se i Roger Federer, osmerostruki pobjednik.

"Sjajno je biti ovdje sa svim ostalim velikanima, pobjednicima.Imao sam dovoljno sreće da igram mnogo mečeva na ovom terenu. Ovdje sam ostvario neke od svojih najvećih pobjeda, ali i neke od najvećih poraza. Nadam se da ću doći još jednom na ovaj teren" istakao je Federer.

Martina Navratilova se nije pojavila jer je COVID pozitivna. Ona je jedina slavila devet puta u singlu. Zato su tu bili Sue Barker, Sir Cliff Richard, Angela Mortimer, Ann Jones, Stan Smith, Jan Kodeš, Pat Cash, Conchita Martinez, Hingis, Ivanišević, Hewitt, Bartoli, Angelique Kerber, Halep, tenisači i tenisačice koji su po jednom u svojoj karijeri osvajali ovaj veliki turnir. U drugoj grupi su bili Edberg, Nadal, pa još Kvitova, Andy Murray.

Video: Legendary Wimbledon Champions Return to Centre Court

Margaret Court je prevodila društvo sa po tri naslova uz Chris Evert Johna Newcombe. Uz Lavera je bio i Borg sa pet naslova, Venus Williams. Billie Jean King ima šest titula, Đoković također, dok je posljednji izašao uz velike ovacije Roger Federer. Zanimljivo, nije u ovom društvu bilo Petea Samprasa, Serene Williams, Steffi Graf, Jimmyja Connorsa.

Kopirati
Drag cursor here to close