Težak pad na utrci

Cavendish slomio dva rebra

"Glupo je kada se nešto ovako dogodi. Krug ranije sam primijetio vodu na stazi, ali sam tim dijelom prošao manjom brzinom.Sljedeći krug je krenuo potpuno po zlu", pojasnio je Jasper De Buyst, belgijski biciklist.
Sport / Ostali sportovi | 22. 11. 2021. u 20:29 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Britanski biciklist Mark Cavendish slomio je dva rebra i pati od pneumotoraksa nakon pada koji je doživio u nedjelju tijekom Ghent Six Days natjecanja na stazi u Gentu, objavila je njegova momčad Deceuninck Quick-Step.

Pad se dogodio tijekom utrke na Kuipke velodromu, nakon što je Belgijac Kenny De Ketele zakačio Danca Lassea Normana Hansena koji je pao i pritom srušio Cavendisha. Ipak, čini se kako je najveći krivac ovog neugodnog pada ili sudara voda koja se pojavila na nekim mjestima na stazi.

"Glupo je kada se nešto ovako dogodi. Krug ranije sam primijetio vodu na stazi, ali sam tim dijelom prošao manjom brzinom.
Sljedeći krug je krenuo potpuno po zlu", pojasnio je Jasper De Buyst, belgijski biciklist.

Video: Trenutak nesreće na stazi 

Utrka je bila prekinuta na više od pola sata jer se Cavendishu ukazivala medicinska pomoć, nakon čega je na nosilima iznesen iz dvorane. Njegova supruga komentirala je trenutno stanje.

"Mark je proveo noć na intenzivnoj njezi. Hvala medicinskom osoblju koje nam je pomoglo i članovima tima koji su bili uz djecu i mene", zahvalna je supruga Peta.

Ulaskom u posljednji dan 80. po redu izdanja Six Days of Ghenta Cavendish i Keisse bili su na četvrtom mjestu, a pobjeda je na koncu pripala Belgijancima Kennyju De Keteleu i Robbeu Ghysu. Six Days of Ghent je šestodnevno biciklističko natjecanje u kojem se timovi po dva biciklista utrkuju u raznim disciplinama.

 

Kopirati
Drag cursor here to close