Kruna sjajne sezone

Casper Ruud u polufinalu završnog Finalsa

"Već se radujem sutrašnjem danu. Bit će to još jedna teška bitka, Medvedev je drugačiji tim igrača, jedan od najboljih na svijetu. Igrao sam protiv njega i gubio sam mečeve, ali znam što me čeka", istakao je Ruud
Sport / Ostali sportovi | 19. 11. 2021. u 21:12 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovo je definitivno njegova sezona. Norvežanin Casper Ruud će igrati protiv Daniila Medvedeva u polufinalu završnog Finalsa. U presudnom meču, Ruud je pokazao u kakvoj je formi. Nadoknadio je set zaostatka, pa još dva breaka, jedan u drugom, jedan u trećem setu protiv Andreya Rubleva 2:6, 7:5, 7:6(5)

"Bio je ovo odličan dan za mene, još jednom sam se vratio iz minusa. Mislim da sam na kraju imao više živaca. Hvala mojoj ruci što sam na kraju pogodio as na meč-loptu. Ovaj teren je vrlo brz, Andrey igra također brzo. Svi želimo držati meč pod kontrolom i inicijativom, ali protiv Rubleva nije lako jer on te tjera da stalno trčiš i cijelo vrijeme igraš defenzivno. Što se tiče velikih poena, mislim da sam igrao prilično pametno" govorio je Ruud nakon meča.

Za koji niste mogli očekivati da će završiti ovako kako jeste, posebno nakon prvog seta. U kojem je Rublev lako došao do 4:1. Međutim, Norvežanin nije želio niti jednog trenutka odustati. Vratio je break u drugom setu kod 2:1, pa je iskoristio drugu set loptu na 6:5. Istu stvar je ponovio u trećem setu koji je na kraju odlučen u tie breaku. Poveo je Ruud 4:2, na 6:4, Rublev je spasio jednu meču loptu, međutim nije drugu.

"Već se radujem sutrašnjem danu. Bit će to još jedna teška bitka, Medvedev je drugačiji tim igrača, jedan od najboljih na svijetu. Igrao sam protiv njega i gubio sam mečeve, ali znam što me čeka, s čime ću se suočiti i bit će to zabavan izazov" naglasio je Ruud.

Bez obzira na to što napravio u polufinalu, Ruud definitivno mora biti zadovoljan kompletnom sezonom. Geneva, Bastad, Gstaad,Kitzbühel i San Diego su turniri koje je osvojio, s tim što je igrao polufinale Monte Carla i Madrida, te je postao prvi Norvežanin koji je ušao u TOP 10 društvo.

Kopirati
Drag cursor here to close