Ulaskom u četvrtfinale Pariza

Norvežanin Ruud izborio završni Masters

Sebastian Korda je dobio prvi set, zaprijetio Daniilu Medvedevu koji kada se razbudio mladom Amerikancu više nije pružio ni najmanju priliku.
Sport / Ostali sportovi | 04. 11. 2021. u 23:35 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ostalo je još samo jedno slobodno mjesto na završnom Mastersu osam najboljih tenisača koji će po prvi put u povijesti ove godine igrati u Torinu. Casper Ruud Norvežanin, sin nekada solidnog Christina također tenisača je u Parizu naplatio sve ono što je napravio tijekom ove sezone. A nije napravio malo. Osvojio je rekordnih pet naslova i ulaskom u četvrtfinale Bercyja je krunisao svoju najbolju sezonu karijere. Norvežanin je za malo nešto više od sat vremena razbio Marcusa Girona 6:2:6:1.

U četvrtfinalu Ruud ide na još jednog tenisača s pet naslova, Alexandera Zvereva koji je imao daleko više posla protiv uvijek opasnog Grigora Dimitrova. U prvom setu je četvrti igrač svijeta ispustio break prednosti u najboljem mogućem trenutku kod 5:4, ali je stvari popravio u tie breaku. U drugom je Dimitrov izvukao dvije meč lopte, pa je on sada iskoristio psihološku prednosti. U trećem setu je Bugarin prokockao čak šest break lopti i na kraju je kažnjen za propušteno, Zverev ide dalje 7:6(4), 6:7(3), 6:3.

Sebastian Korda je dobio prvi set, zaprijetio Daniilu Medvedevu koji kada se razbudio mladom Amerikancu više nije pružio ni najmanju priliku. Rus koji je drugi na svijetu ovom pobjedom nastavlja potjeru za Novakom Đokovićem.

I dok ulazak u četvrtfinale u po trenutačnoj formi Taylor Fritza i Huberta Hurkacza nije iznenađenje, prolazak među osam Australca Jamesa Duckwortha trenutačno 55. na svijetu, jeste. Za vrijedno četvrtfinale, Duckworth je dobio zemljaka 22 godišnjeg Alexeia Popyrina.

Kopirati
Drag cursor here to close