Boćarsko natjecanje

Budva najuspješnija u Posušju

Natjecanje za prvaka Europe nastavljaju u Puli.
Sport / Ostali sportovi | 26. 04. 2021. u 14:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Boćarsko natjecanje Podgrupa Europe, kojemu je Hrvatski boćarski klub Neum kao prvak Bosne i Hercegovine bio domaćin održano je u 24. i 25. travnja u Posušju.

Na natjecanju su sudjelovale još dvije ekipe, Sombor iz Srbije i Budva iz Crne Gore. Trebala je sudjelovati još jedna ekipa iz Švicarske, ali je zbog situacije s Coronavirusom bila primorana otkazati.

U prvoj utakmici igrao je Neum protiv Sombora, gdje je Neum poražen s rezultatom 8:14.

Drugu utakmicu igrali su Neum i Budva, gdje je ekipa Budve bila uspješnija s rezultatom 7: 15.

Treća utakmica odigrana je između ekipa Budva i Sombor, gdje je Budva pokazala svoju nadmoć i pobjedom 16:6 osigurala svom timu 8. mjesto na Europskoj razini. Natjecanje za prvaka Europe nastavljaju u Puli.

Hrvatski boćarski klub Neum osnovan je 1996 i broji oko 30 članova. Spoj je to mladosti i iskustva koji uz odličnu zabavu daje i odlične rezultate. Prvaci su BiH od 2019.

Na ovom natjecanju sudjelovali su u sastavu : Željko Kužić, Jurica Konjevod, Pero Butigan, Ivan Bjelopera, Ivica Mustapić, Ivan Butigan, Jozo Butigan i kapiten ekipe Pasko Leženić. Podršku su im dali i predsjednik upravnog odbora kluba Zdenko Mimica, član upravnog odbora Mirko Prović, te tajnik i voditelj kluba Mato Jogunica.

Neum ima nekoliko vanjskih boćarskih terena na kojima klub redovito trenira, međutim nemaju dvoranu, pa su iz tih razloga morali potražiti dvoranu izvan granica Neuma.

Ovaj prelazak s vanjskog na unutarnji teren zasigurno je pridonio malo lošijem rezultatu Neuma na ovom natjecanju.

U razgovoru s tajnikom i voditeljem kluba Matom Jogunicom saznali smo da članovima kluba volje i želje za igranjem nikada ne nedostaje, te da imaju jednu od mlađih ekipa, što je svakako pohvalno. Kako je rekao, voljeli bi da je boćanje kao sport malo više prepoznato u BiH, i malo medijski više popraćeno.

Jedna od prepreka su im, kako kažu, sredstva. Nadaju se kako će u budućnosti boćanje biti popraćenije, kako medijima, tako i sponzorstvima.

Jogunica dodaje kako Hrvatski boćarski klub Neum ima dobru suradnju i veliku potporu Općine Neum i općinskog Načelnika, što im uvelike pridonosi održivosti kluba.

Kopirati
Drag cursor here to close