''Gusari''

Boćanje: Neumljani državni prvaci

Ekipa neumskih ''Gusara'' je u uzvratnoj utakmici finala doigravanja slavila protiv ekipe Gruda
Sport / Ostali sportovi | 29. 07. 2019. u 17:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Općina Neum / Hrvatski boćarski klub Neum

Hrvatski boćarski klub Neum novi je državni prvak Bosne i Hercegovine, objavljeno je na stranici Općine Neum.

Ekipa neumskih ''Gusara'' je u uzvratnoj utakmici finala doigravanja slavila protiv ekipe Gruda i time si prvi put osigurala naslov prvaka.

Inače, Hrvatski boćarski klub Neum je osnovan 1996. godine od strane zaljubljenika u ovaj sport. Službena natjecanja započeli su 1997. godine u Drugoj ligi Bosne i Hercegovine, da bi već iduće,  1998. godine prešli u Prvu ligu.

Kako navode na općinskim stranicama, klub je cijenjen i ugledan boćarski kolektiv u zemlji, koji u svojim redovima okuplja oko 30 entuzijasta i istinskih zaljubljenika u boćarski sport.

Koliko su uspješni, tvrde, govori i činjenica da su dva člana kluba, Josip Glavinić i Željko Kužić, ujedno i dio reprezentacije BiH. Upravo će njih dvojica, uz izbornika Matu Jogunicu, sudjelovati na natjecanju ''Petoboj nacija'', na kojem tradicionalno nastupaju reprezentacije Hrvatske, BiH, Srbije, Crne Gore i Slovenije.

''Ova titula prvaka je osigurala odlične temelje za budućnost Boćarskog kluba Neum, te s pravom možemo očekivati još vrhunskih rezultata'', objavljeno je na stanicama Općine Neum.

Kopirati
Drag cursor here to close